Stegte nudler med kål og svampe
Kål er ultimativt den billigste råvare om vinteren. Nyd den på et utal af måder. Her i en vegetarisk udgave af stegte nudler med det klassiske smæk af chili og lime.
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- 150 g risnudler
- 4-5 æg
- 2 spsk soja
- 2 tsk sukker
- 2 spsk koldt vand
- olivenolie
- 300 g portobello eller champignon
- olivenolie
- ½ spidskål eller ¼ hvidkål
- ½ dl soja
- 1-2 tsk sukker
- 1 bundt forårsløg
- 75 g peanuts
- 2 håndfulde bønnespirer
- 2 håndfulde koriander
- 1 grøn chili
- limebåde
Sådan laver du stegte nudler med kål og svampe:
- Læg risnudlerne i blød i koldt vand natten over, eller kom dem i kogende vand, og lad dem trække i 20 minutter.
- Pisk æggene med soja, sukker og vand, og steg to tynde æggekager i lidt olie på en varm pande.
- Skær svampene i mundrette stykker. Skær den træede bund af, hvis du bruger østershatte. Rist svampene i olivenolie på en stor, varm pande, til de er gyldne. Tag dem af panden.
- Snit kålen fint. Steg kålen kort, 1-2 minutter. Kom nudler på, og steg i yderligere 1 minut. Tilsæt svampe, soja og sukker. Kog op.
- Snit forårsløgene i tynde skiver. Vend dem i retten, og tag panden af varmen. Vend peanuts, bønnespirer og koriander i. Top med strimler af æggekage, skiver af rød chili og server straks med limebåde til.
PRØV OGSÅ: Tomat- og muslingesuppe