Sund salat med bulgur og friskpillede rejer

Sund salat med bulgur og friskpillede rejer

Sund salat med bulgur og rejer

Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge til salaten

200 gram bulgur

4 dl vand

1 grøntsagsboullion

300 g friskpillede rejer

2 mango

1 bk. slikærter

1 bt. forårsløg

Lille potte med koriander

Marinade:

1/2 chili

1 lime

1 tsk. revet ingefær

2 spsk. sesamolie

1 spsk. honning

2 spsk. soja

salt og peber

Sådan tilbereder du den sunde salat

1. Tilbered bulguren: Kog vandet op og tilsæt grøntsagsboullion. Hæld det over bulguren og lad det trække, til vandet er absorberet i bulguren. Smag til med salt.

2. Bland marinaden: Hak chili fint og riv limeskallen. Pres saften, riv ingefær og rør det hele sammen med honning, sesamolie og soja.

3. Smag rejerne til med salt og peber.

4. Ordn salaten: Skær mangoen i fine tern og skær slikærterne på skrå. Skær forårsløget i fine, tynde ringe og hak koriander groft.

5. Hæld bulgur, rejer og marinade i en stor skål og vend til sidst alt det grønne i. Servér med kølig hvidvin og limebåde.



TIP: Find flere madopskrifter op »ALTfordamerne.dk/mad

Nøgleord i denne opskrift: Sund, salat, bulgur, rejer, Rikke Gryberg.

Opskrift af Rikke Gryberg

Opskriften på den sunde salat er af Rikke Gryberg (36). Hun er selvstændig konditor og driver butikken »Gryberg Copenhagen i København. Privat bor hun sammen med sin kæreste på landet nær Karlebo i Nordsjælland. Hun er med i denne uges samtalekøkken i ALT for damerne (nr.14/2011).