Sund salat med bulgur og friskpillede rejer
Sund salat med bulgur og rejer
Opskriften er til 4 personer
Det skal du bruge til salaten
200 gram bulgur
4 dl vand
1 grøntsagsboullion
300 g friskpillede rejer
2 mango
1 bk. slikærter
1 bt. forårsløg
Lille potte med koriander
Marinade:
1/2 chili
1 lime
1 tsk. revet ingefær
2 spsk. sesamolie
1 spsk. honning
2 spsk. soja
salt og peber
Sådan tilbereder du den sunde salat
1. Tilbered bulguren: Kog vandet op og tilsæt grøntsagsboullion. Hæld det over bulguren og lad det trække, til vandet er absorberet i bulguren. Smag til med salt.
2. Bland marinaden: Hak chili fint og riv limeskallen. Pres saften, riv ingefær og rør det hele sammen med honning, sesamolie og soja.
3. Smag rejerne til med salt og peber.
4. Ordn salaten: Skær mangoen i fine tern og skær slikærterne på skrå. Skær forårsløget i fine, tynde ringe og hak koriander groft.
5. Hæld bulgur, rejer og marinade i en stor skål og vend til sidst alt det grønne i. Servér med kølig hvidvin og limebåde.
TIP: Find flere madopskrifter op »ALTfordamerne.dk/mad
Nøgleord i denne opskrift: Sund, salat, bulgur, rejer, Rikke Gryberg.