Sushi opskrift: Gunkan-maki med jomfruhummer

Sushi: Gunkan-maki med jomfruhummer

Gunkan betyder krigsskib, da stykkerne bliver formet som små skibe.

6

Ingredienser

  • 80 ml sushiris (ris til 6 stykker)
  • 20 ml vand
  • 1½ spsk riseddike
  • 6 jomfruhummere
  • citronsaft
  • 1½ tangplade
  • syltet ingefær
  • 1 spsk wasabipulver
  • ørredrogn til pynt
  • soja

Sådan laver du sushi

  1. Kog risene som anvist på pakken. Bland forsigtigt risene med riseddiken. Herefter bredes risene ud, så de i et jævnt lag dækker bunden af et fad. Når risene er afkølet, er de klar til brug.
  2. Kog jomfruhummerne (med skal) i vand tilsat lidt citronsaft i 2 min. Bræk hovedet og kløerne af og smid dem ud. Tag forsigtigt skallen af jomfruhummerne. Skær jomfruhummerne let (ikke helt igennem) fra nakke til hale på midten af ryggen. Fjern tarmen (den sorte streng). Skyl derefter jomfruhummerne i rent vand.
  3. Klip tangpladen klippes i bredde (3,5x15 cm) lange strimler. Klem overflødig væske ud af ingefæren. Bland wasabi med lidt vand til det får en fast konsistens.
  4. Fyld en lille skål med vand som stilles ved siden af skærebrættet. Dyp fingrene i en skål med vand, for at risen ikke hænger fast. Herefter tages lille klump ris i håndfladen der formes til en aflang kugle (nigiri). Vikl en tangstrimmel tæt og forsigtig rundt om riskuglen.
  5. Læg forsigtigt jomfruhummeren oven på riskuglen indenfor tangstrimlen. Placer lidt ørredrogn forsigtig på stykket. Kom dine sushistykker på en tallerken og pynt med ingefær og wasabi. Server med soja.