Svinenakke i bouillon med syltede rødløg
Svinenakke er en af de kødudskæringer, der holder mere end prisskiltet lover. Svinenakke er fyldt med smag, især når den som her simrer sig mør sammen med knækkede rugkerner og urter.
4
Ingredienser
- 600 g svinenakke, skåret i tern, brug evt. nakkekoteletter og skær dem ud
- 2 spsk koldpresset rapsolie
- 400 g knoldselleri
- 3-4 skalotteløg
- 180 g knækkede rugkerner.
- 8 dl hønsebouillon
- 4 dl vand
- 2 spsk gastrik
- salt og peber
- 40 g ramsløg (kan ersattes med purløg eller andre friske krydderurter)
- Syltede rødløg
- 2 rødløg
- 1 dl kirsebæreddike
- 4 tsk sukker
- 2 æbler
- groft brød
Sådan laver du svinenakke
- Klargør alle grøntsagerne.
- Brun kødet i lidt olie i en tykbundet gryde. Det er vigtigt, at gryden er godt varm, så kødet tager farve og bliver stegt – ikke kogt. Skær sellerien i terninger, skær skalotteløgene i kvarter, og kom dem i gryden til kødet. Kom rugkernerne i gryden, og dæk det hele med bouillon, vand og gastrik. Lad det simre under låg i 40 minutter, til rugen er mør.
- Syltede rødløg: Pil rødløget, og skær det i både. Kog eddike og sukker sammen i en kasserolle. Kom løget i, og lun det igennem. Skær æblet i kvarter, og befri det for kernehus. Skær æblebådene i skiver, og vend dem sammen med de syltede løg.
- Spisetid: Smag retten godt til med salt og peber. Snit ramsløget fint, og vend det i retten. Sæt gryden på bordet med de syltede løg ved siden af, og spis med godt brød til.
- Se også opskrift på Cremet perlebyg med blåsmuslinger.