Tarteletter med fjerkræstuvning

Tarteletter med fjerkræstuvning

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (8-10 tarteletter)
  • 1 lille kylling
  • 2 tsk salt pr. liter kogevand
  • 1 løg, delt
  • 1 lille porre, delt
  • 1 lille dåse asparges, evt. også 125 g friske grønne brøndkarse eller dild
  • Stuvning:
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • 1 dl kyllingesuppe
  • 1 dl aspargeslage
  • 1 dl piskefløde
  • 1 æggeblomme
  • salt og peber
  • 6-8 tarteletter

  1. Bring kyllingen i kog med vand, der dækker.
  2. Skum og tilsæt salt, løg og porre. Lad det koge i ca. 45 min., eller til det er mørt.
  3. Tag det op af gryden og fjern skind og ben. Skær kødet i småterninger og si suppen.
  4. Stuvning: Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med kyllingesuppe og aspargeslage.
  5. Kom fløden i og bring til kogepunktet.
  6. Pisk æggeblommen sammen med lidt af den varme stuvning. Hæld tilbage i gryden. Stuvningen må ikke koge herefter.
  7. Kom fjerkræ- og aspargesstykker i og smag til med salt og peber.
  8. Varm tarteletterne i ovnen ogkom først stuvningen i lige inden servering. Pynt med lidt grønt.