Tarteletter med høns, asparges og rejer
Tarteletfyld – sådan laver du den perfekte jævning af sovs med afbagning eller opbagt sovs. Få Katrine Klinkens trin-for-trin guide til det perfekte fyld til tarteletterne.
8 stk. tarteletter
Total:1 time 45 minutter
Ingredienser
- Tarteletter med høns, asparges og rejer
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/bagetid: ca. 1 time
- Fyldet kan fryses
- 8 tarteletter
- 2 hele kyllingelår (over- og underlår)
- ca. 150 g suppeurter (fx løg, selleri og gulerod)
- 1 laurbærblad
- 2 tsk. groft salt pr. liter kogevand
- 3 spsk smør
- 3 spsk hvedemel
- 3 dl kogelage fra kyllingen
- 1 dl piskefløde
- 8-12 grønne asparges
- 2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 4 spsk pillede kogte rejer (75 g)
- Evt lidt frisk dild
Sådan laver du tarteletter med høns, asparges og rejer
- 1. Læg kyllingelår i en gryde med fintskårne suppeurter, laurbærblad og salt. Kom vand i så kødet er dækket og bring i kog. Kog ca. 45 min. under låg ved svag varme. Tag kødet op, si kogelagen og fjern skind og ben. Riv kødet i mindre stykker.
- 2. Kog evt. kogelagen ind til kraftigere smag. Kog stykker af asparges et minut i kogelagen og lad dem dryppe af i en si.
- 3. Sovs: Smelt smør, drys hvedemel i og lad det suge smørret. Tilsæt gradvist 3 dl velsmagende kogelage og kog ca. 4 minutter under omrøring.
- 4. Tilsæt piskefløde og kog nogle minutter.
- 5. Kom kyllingekødet, asparges og citronsaft i og smag til med salt og peber.