Tarteletter med høns, asparges og rejer

    Tarteletfyld – sådan laver du den perfekte jævning af sovs med afbagning eller opbagt sovs. Få Katrine Klinkens trin-for-trin guide til det perfekte fyld til tarteletterne.

    8 stk. tarteletter

    Total:1 time 45 minutter

    Ingredienser

    • Tarteletter med høns, asparges og rejer
    • Arbejdstid: 45 min.
    • Koge/bagetid: ca. 1 time
    • Fyldet kan fryses
    • 8 tarteletter
    • 2 hele kyllingelår (over- og underlår)
    • ca. 150 g suppeurter (fx løg, selleri og gulerod)
    • 1 laurbærblad
    • 2 tsk. groft salt pr. liter kogevand
    • 3 spsk smør
    • 3 spsk hvedemel
    • 3 dl kogelage fra kyllingen
    • 1 dl piskefløde
    • 8-12 grønne asparges
    • 2 spsk citronsaft
    • salt og friskkværnet peber
    • 4 spsk pillede kogte rejer (75 g)
    • Evt lidt frisk dild

    Sådan laver du tarteletter med høns, asparges og rejer

    1. 1. Læg kyllingelår i en gryde med fintskårne suppeurter, laurbærblad og salt. Kom vand i så kødet er dækket og bring i kog. Kog ca. 45 min. under låg ved svag varme. Tag kødet op, si kogelagen og fjern skind og ben. Riv kødet i mindre stykker.
    2. 2. Kog evt. kogelagen ind til kraftigere smag. Kog stykker af asparges et minut i kogelagen og lad dem dryppe af i en si.
    3. 3. Sovs: Smelt smør, drys hvedemel i og lad det suge smørret. Tilsæt gradvist 3 dl velsmagende kogelage og kog ca. 4 minutter under omrøring.
    4. 4. Tilsæt piskefløde og kog nogle minutter.
    5. 5. Kom kyllingekødet, asparges og citronsaft i og smag til med salt og peber.