Tid til tranebær

Tid til tranebær: 5 lækre opskrifter

Tranebærrene er dejlige både i det søde og det salte køkken. De giver det pift, jeg normalt elsker at få fra eddike, citron eller lime, og så er de ovenikøbet superrige på antioxidanter. Tranebær er i dansk sæson fra oktober til december, men fås på frost hele året. Og jeg er vild med dem.

Bagt tranebær-kompot med kokostop

Det her er en skøn morgenmad. Sukkerindholdet er ikke super højt, men den bagte kompot virker alligevel sød og kan også fungere som en sund dessert. TIP: Agave eller muscovadosukker kan bruges i stedet for honning. Er du til det syrlige, kan du godt justere lidt ned på honningen. Få opskriften her.




Rosenkålslaw med tranebær og pecorino

Rosenkålen er mild og skøn, når den er rå. Men den har stadig brug for et spark af syre, så tranebær og rosenkål er et perfekt match! Det gælder i øvrigt også, hvis du har ristet dine rosenkål. Salaten er super god til især fisk og fjerkræ, men dur bestemt også til en bøf. TIP: Pecorino har mere kant og er saltere end parmesan. Den er lavet af fåremælk, men smager ikke specielt meget af får. Jeg er elsker den! Men salaten kan bestemt også laves med parmesan. Parmesan elsker jeg i øvrigt også. Få opskriften her.




Bagte rødbeder med tranebær

Her er de bagte rødbeder toppet med sprød boghvede. Det er så skønt og virker især godt i salater, på dip eller ja, til enhver ret, der mangler knas. TIP: Vær opmærksom på, at boghvede bliver sprødest og lækrest, hvis du lægger den i blød dagen inden, du skal stege den. Når du det ikke, kan du koge den i 5-10 minutter, dræne den og stege den som beskrevet. Få opskriften her.




Svinekotelet med tranebær-kompot og knoldselleri

Der er nærmest som selleribøf, bare så meget bedre (end det jeg husker i hvert fald). Og jeg vil næsten påstå, at man kan lave et ekstra selleri og en grøn salat og måske glemme koteletten... TIP: Ghee er klaret smør, der kan købes færdigt, for eksempel hos Naturesource.dk. Du kan også smelte smør selv og bagefter kassere den hvide valle, der lægger sig i bunden. Få opskriften her.




Kylling, grønne bønner og lynsyltede tranebær

Super simpel aftensmad. Server eventuelt groft brød til eller måske lidt ristede kartofler. Eller nyd den, præcis som den er. TIP: De lynsyltede tranebær passer også godt til klassiske kødretter. For eksempel forloren hare, kødboller eller hakkebøf. Få opskriften her.




PRØV OGSÅ: Mandel-tranebær konfekt

PRØV OGSÅ FRA H JEMMET.DK: And fyldt med æbler og tranebær

PRØV OGSÅ FRA HENDES VERDEN.DK: Salat med tranebær og pærer