Tiramisu a la mande

Lækker Tiramisu a la mande

Mandler, fløde, kirsebærssauce og portvin. Det dufter lidt af risalamande, men her i en tiramisudgave med ladyfingers og i lag. Et lækkert alternativ til dem, der synes, at julens mest klassiske servering skal have et tvist. Lav desserten i god tid – den bliver kun bedre af at stå og trække smag.

8 personer

Total:2 timer 30 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

Mascarponecreme

  • Korn af 1 vaniljestang
  • 60 g sukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 bæger mascarpone
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 100 g mandler
  • 2 dl portvin
  • 200 g ladyfingers
  • 1 glas kirsebærsauce

Mascarponecreme

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og resten af sukkeret, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til skum, og tilsæt mascarpone. Pisk forsigtigt i cremen, til den ensartet og uden klumper, Vend æggesnapsen forsigtigt i cremen.
  2. Smut mandlerne og hak dem groft. Vend mandler i cremen.
  3. Kom portvin i en skål.

Sammensætning

  1. Fordel lagvis i 8 glas: mascarponecreme, ladyfingers dyppet i portvin og lidt kirsebærsauce. Gentag og slut med et lag creme.
  2. Dæk desserterne med husholdningsfilm, og stil på køl et par
  3. timer.
  4. Top med kirsebærsauce inden servering.