Lækker Tiramisu a la mande
Mandler, fløde, kirsebærssauce og portvin. Det dufter lidt af risalamande, men her i en tiramisudgave med ladyfingers og i lag. Et lækkert alternativ til dem, der synes, at julens mest klassiske servering skal have et tvist. Lav desserten i god tid – den bliver kun bedre af at stå og trække smag.
8 personer
Total:2 timer 30 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
Mascarponecreme
- Korn af 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 1 bæger mascarpone
- 2 ½ dl piskefløde
- 100 g mandler
- 2 dl portvin
- 200 g ladyfingers
- 1 glas kirsebærsauce
Mascarponecreme
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og resten af sukkeret, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til skum, og tilsæt mascarpone. Pisk forsigtigt i cremen, til den ensartet og uden klumper, Vend æggesnapsen forsigtigt i cremen.
- Smut mandlerne og hak dem groft. Vend mandler i cremen.
- Kom portvin i en skål.
Sammensætning
- Fordel lagvis i 8 glas: mascarponecreme, ladyfingers dyppet i portvin og lidt kirsebærsauce. Gentag og slut med et lag creme.
- Dæk desserterne med husholdningsfilm, og stil på køl et par
- timer.
- Top med kirsebærsauce inden servering.