Tiramisu med færre kalorier
Tiramisu er en italiensk dessert, der har taget danskerne med storm. Her får du den i en version med færre kalorier, da noget af den fede mascarpone er udskiftet med en let flødeost.
6 personer
Ingredienser
- Creme:
- 4 past. æggehvider
- 1 dl sukker
- 300 g flødeost, light 12 %
- 250 g mascarpone
- korn fra 1 vaniljestang
- Kaffelage:
- 3 spsk. pulver espressokaffe
- 2 dl kogende vand
- 2 spsk. sukker
- Desuden:
- 4 spsk. whisky, marsala el. anden alkohol
- 24 ladyfingers
- 2½ spsk. kakaopulver
Sådan laver du tiramisu
- Pisk æggehviderne halvstive, og tilsæt sukkeret mens du pisker. Pisk til æggehviderne er blanke og seje.
- Rør flødeost, mascarpone og korn fra vaniljestangen sammen i en skål. Vend forsigtigt æggehviderne i cremen.
- Rør kaffepulver, vand og sukker sammen.
- Læg ladyfingers i et lag af 12 stk. i bunden af et fad (ca.18 x 22 cm). Dryp halvdelen af kaffen over dem og herefter whisky.
- Fordel halvdelen af cremen over. Læg et lag ladyfingers, dryp med kaffe og whisky. Fordel resten af cremen over.
- Drys kakaopulver gennem en si over kagen til sidst.
- Stil kagen i køleskabet nogle timer, inden den skal spises, eller lav den dagen før, den skal nydes.
PRØV OGSÅ:Mazariner med lakridskaramel