Tiramisu med færre kalorier

Tiramisu med færre kalorier

Tiramisu er en italiensk dessert, der har taget danskerne med storm. Her får du den i en version med færre kalorier, da noget af den fede mascarpone er udskiftet med en let flødeost.

6 personer

Ingredienser

  • Creme:
  • 4 past. æggehvider
  • 1 dl sukker
  • 300 g flødeost, light 12 %
  • 250 g mascarpone
  • korn fra 1 vaniljestang
  • Kaffelage:
  • 3 spsk. pulver espressokaffe
  • 2 dl kogende vand
  • 2 spsk. sukker
  • Desuden:
  • 4 spsk. whisky, marsala el. anden alkohol
  • 24 ladyfingers
  • 2½ spsk. kakaopulver

Sådan laver du tiramisu

  1. Pisk æggehviderne halvstive, og tilsæt sukkeret mens du pisker. Pisk til æggehviderne er blanke og seje.
  2. Rør flødeost, mascarpone og korn fra vaniljestangen sammen i en skål. Vend forsigtigt æggehviderne i cremen.
  3. Rør kaffepulver, vand og sukker sammen.
  4. Læg ladyfingers i et lag af 12 stk. i bunden af et fad (ca.18 x 22 cm). Dryp halvdelen af kaffen over dem og herefter whisky.
  5. Fordel halvdelen af cremen over. Læg et lag ladyfingers, dryp med kaffe og whisky. Fordel resten af cremen over.
  6. Drys kakaopulver gennem en si over kagen til sidst.
  7. Stil kagen i køleskabet nogle timer, inden den skal spises, eller lav den dagen før, den skal nydes.