Tiramisu med gin og sommerbær
En lækker og veltillavet tiramisu er altid godt, men har du nogensinde overvejet at lave den klassiske italienske dessert med gin? Det har vi – og her får du opskriften på en herlig tiramisu med gin. Den lækre tiramisu laves med den klassiske mascarponecreme og ladyfingers, men så hører lighederne til den italienske dessert-klassiker også op. For denne tiramisu laves med ladyfingers dyppet i gin og en skøn bærkompot af hindbær og jordbær. Resultatet er en flot og sommerlig tiramisu… med gin. Få opskriften her:
Tiramisu til 6-8 personer
Total:2 timer 45 minutter
Arbejdstid:2 timer
Ingredienser
Bærkompot
- 200 g hindbær
- 200 g jordbær
- 2 dl friskpresset citronsaft
- 200 g sukker
- 1 udskrabet vaniljestang
Creme:
- 6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
- 3 spsk. sukker
- 200 g mascarpone
- 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
- korn af 1 stang vanilje
- 2 tsk. fintreven appelsinskal af en usprøjtet appelsin
Desuden:
- 16 ladyfingers
- 2 dl gin
- den afdryppede saft fra kogningen af bærrene
Pynt:
- 6-8 hele jordbær
Sådan laver du tiramisu med gin og sommerbær:
- Skyl hindbær og jordbær. Bring citronsaft og sukker i kog i en gryde sammen med den udskrabede halve vaniljestang.
- Kom hindbær og kvarte jordbær i. Kog op 1 min. Hæld bærrene til afdrypning i en si. Opsaml kogelagen. Fjern vaniljestangen.
- Pisk æggeblommerne cremede med vaniljekorn og sukker. Pisk mascarpone i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
- Rør gin i den afdryppede saft fra kogningen af bærrene. Fordel ladyfingers i bunden af portionsglas, eller i et fad. Hæld ginblandingen over.
- Fordel de kogte bær over. Fordel cremen over. Stil glassene tildækket i køleskab et par timer.
- Pynt med hele jordbær på glassenes kant.