tiramisu med gin

Tiramisu med gin og sommerbær

En lækker og veltillavet tiramisu er altid godt, men har du nogensinde overvejet at lave den klassiske italienske dessert med gin? Det har vi – og her får du opskriften på en herlig tiramisu med gin. Den lækre tiramisu laves med den klassiske mascarponecreme og ladyfingers, men så hører lighederne til den italienske dessert-klassiker også op. For denne tiramisu laves med ladyfingers dyppet i gin og en skøn bærkompot af hindbær og jordbær. Resultatet er en flot og sommerlig tiramisu… med gin. Få opskriften her:

Tiramisu til 6-8 personer

Total:2 timer 45 minutter

Arbejdstid:2 timer

Ingredienser

Bærkompot

  • 200 g hindbær
  • 200 g jordbær
  • 2 dl friskpresset citronsaft
  • 200 g sukker
  • 1 udskrabet vaniljestang

Creme:

  • 6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
  • 3 spsk. sukker
  • 200 g mascarpone
  • 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
  • korn af 1 stang vanilje
  • 2 tsk. fintreven appelsinskal af en usprøjtet appelsin

Desuden:

  • 16 ladyfingers
  • 2 dl gin
  • den afdryppede saft fra kogningen af bærrene

Pynt:

  • 6-8 hele jordbær

Sådan laver du tiramisu med gin og sommerbær:

  1. Skyl hindbær og jordbær. Bring citronsaft og sukker i kog i en gryde sammen med den udskrabede halve vaniljestang.
  2. Kom hindbær og kvarte jordbær i. Kog op 1 min. Hæld bærrene til afdrypning i en si. Opsaml kogelagen. Fjern vaniljestangen.
  3. Pisk æggeblommerne cremede med vaniljekorn og sukker. Pisk mascarpone i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  4. Rør gin i den afdryppede saft fra kogningen af bærrene. Fordel ladyfingers i bunden af portionsglas, eller i et fad. Hæld ginblandingen over.
  5. Fordel de kogte bær over. Fordel cremen over. Stil glassene tildækket i køleskab et par timer.
  6. Pynt med hele jordbær på glassenes kant.