Tiramisu med jordbær og rabarber

Tiramisu med jordbær og rabarber

Tiramisu er italiensk og betyder ”kvik mig op”. Den italienske dessert laves traditionelt med kaffe og kakao, men her er den kommet i sommerklæder med jordbær og rabarber. Det er en gæstevenlig dessert, der helst skal laves dagen før.

1 kage til 8-10 personer

Total:20 minutter

Jordbær og rabarber:

  • 500 g jordbær
  • 500 g rabarber
  • 2 appelsiner (øko)
  • 125 g sukker
  • 5 blade husblas
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 100 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • 500 g mascarpone (italiensk flødeost)
  • ¼ liter piskefløde
  • 150 g ladyfingers (sprøde italienske kager)
  • evt. 3-4 spsk. Cointreau

Sådan gør du

  1. Jordbær og rabarber: Skyl og nip jordbærrene, skær dem i kvarter eller halve, og læg dem i et ovnfast fad.
  2. Rens rabarberne, skær dem i små stykker (2-3 cm), og læg dem i et andet ovnfast fad.
  3. Vask appelsinerne, riv skallen fint, og gem halvdelen til cremen. Drys resten over de to slags frugt. Pres saften, fordel halvdelen over jordbær og rabarber, og gem resten til cremen.
  4. Drys 25 g sukker over jordbærrene, og resten over rabarberne. Bland rundt, og lad frugten marinere i 20 min.
  5. Varm ovnen op til 200 grader, og bag de to slags frugt i 18-20 min. Afkøl.
  6. Creme: Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af, og smelt den med appelsinsaften over meget svag varme.
  7. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til en tyk creme – 3-5 min. med en håndmikser. Vend husblasblandingen i æggecremen.
  8. Pisk mascarpone, fløde og appelsinskal til en luftig creme. Vend de to cremer sammen, og pisk det hurtigt igennem.
  9. For en firkantet form (3 liter) med film, og dæk bunden med rabarber og saft. Læg de sprøde kager i et lag på rabarberne. Vend dem, så de bliver gennemvædede, og stænk evt. med Cointreau.
  10. Læg halvdelen af cremen ovenpå.
  11. Fordel jordbær og saft ovenpå cremen, og gentag med kager, Cointreau og creme.
  12. Dæk formen med film, og sæt den i køleskab i mindst 4 timer.
  13. Vend forsigtigt kagen ud på et fad ved servering.