Tiramisu med jordbær og rabarber
Tiramisu er italiensk og betyder ”kvik mig op”. Den italienske dessert laves traditionelt med kaffe og kakao, men her er den kommet i sommerklæder med jordbær og rabarber. Det er en gæstevenlig dessert, der helst skal laves dagen før.
1 kage til 8-10 personer
Total:20 minutter
Jordbær og rabarber:
- 500 g jordbær
- 500 g rabarber
- 2 appelsiner (øko)
- 125 g sukker
- 5 blade husblas
- 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 100 g sukker
- ½ stang vanilje
- 500 g mascarpone (italiensk flødeost)
- ¼ liter piskefløde
- 150 g ladyfingers (sprøde italienske kager)
- evt. 3-4 spsk. Cointreau
Sådan gør du
- Jordbær og rabarber: Skyl og nip jordbærrene, skær dem i kvarter eller halve, og læg dem i et ovnfast fad.
- Rens rabarberne, skær dem i små stykker (2-3 cm), og læg dem i et andet ovnfast fad.
- Vask appelsinerne, riv skallen fint, og gem halvdelen til cremen. Drys resten over de to slags frugt. Pres saften, fordel halvdelen over jordbær og rabarber, og gem resten til cremen.
- Drys 25 g sukker over jordbærrene, og resten over rabarberne. Bland rundt, og lad frugten marinere i 20 min.
- Varm ovnen op til 200 grader, og bag de to slags frugt i 18-20 min. Afkøl.
- Creme: Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af, og smelt den med appelsinsaften over meget svag varme.
- Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til en tyk creme – 3-5 min. med en håndmikser. Vend husblasblandingen i æggecremen.
- Pisk mascarpone, fløde og appelsinskal til en luftig creme. Vend de to cremer sammen, og pisk det hurtigt igennem.
- For en firkantet form (3 liter) med film, og dæk bunden med rabarber og saft. Læg de sprøde kager i et lag på rabarberne. Vend dem, så de bliver gennemvædede, og stænk evt. med Cointreau.
- Læg halvdelen af cremen ovenpå.
- Fordel jordbær og saft ovenpå cremen, og gentag med kager, Cointreau og creme.
- Dæk formen med film, og sæt den i køleskab i mindst 4 timer.
- Vend forsigtigt kagen ud på et fad ved servering.