Opskrift på tomatsalat med oksekød, chili og majs

Tomatsalat med oksekød, chili og majs

Inspireret af den kendte Thai-beef salad.

4

Total:25 minutter

Ingredienser

  • Dressing:
  • 1 rød chili
  • 2 lime
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 spsk kinesisk soja.
  • Salat:
  • 400 g oksekød, f.eks. mørbrad eller andet helt stykke
  • 10 g smør
  • 4 majskolber
  • 600 g tomater i forskellige farver
  • 300 g sprød salat, f.eks. rucola og mizuna (asiatisk rucola)
  • 1 lille bundt mynte
  • 1 lille bundt koriander.

Sådan laver du tomatsalat:

  1. Snit chilien fint og bland med saft og skal af lime, olivenolie og soja. Steg oksekødet hurtigt på alle sider på en varm, tør pande. Vend kødet i dressingen.
  2. Smelt smørret på panden. Skær kornene af majskolberne og rist majskornene i 2 min. i det smeltede smør.
  3. Skær tomater i mindre stykker og bland med salat, mynte, koriander og de ristede majs. Tag kødet op af dressingen og skær det i tynde skiver. Kom kødet på toppen af salaten og hæld dressingen ud over.
  4. Servér med lime til.
  5. Prøv også fiskefrikadeller med tomat og dild