Tomatsalat med oksekød, chili og majs
Inspireret af den kendte Thai-beef salad.
4
Total:25 minutter
Ingredienser
- Dressing:
- 1 rød chili
- 2 lime
- 4 spsk olivenolie
- 4 spsk kinesisk soja.
- Salat:
- 400 g oksekød, f.eks. mørbrad eller andet helt stykke
- 10 g smør
- 4 majskolber
- 600 g tomater i forskellige farver
- 300 g sprød salat, f.eks. rucola og mizuna (asiatisk rucola)
- 1 lille bundt mynte
- 1 lille bundt koriander.
Sådan laver du tomatsalat:
- Snit chilien fint og bland med saft og skal af lime, olivenolie og soja. Steg oksekødet hurtigt på alle sider på en varm, tør pande. Vend kødet i dressingen.
- Smelt smørret på panden. Skær kornene af majskolberne og rist majskornene i 2 min. i det smeltede smør.
- Skær tomater i mindre stykker og bland med salat, mynte, koriander og de ristede majs. Tag kødet op af dressingen og skær det i tynde skiver. Kom kødet på toppen af salaten og hæld dressingen ud over.
- Servér med lime til.
- Prøv også fiskefrikadeller med tomat og dild