Tomattatar på basilikumcreme
4
Ingredienser
- 6 store modne tomater
- 8 tørrede tomater, lagt i blød i et par timer
- 1 skalotteløg
- 1 spsk olivenolie
- havsalt og friskkværnet peber.
- Basilikumcreme:
- 1 bundt basilikum
- 1 spsk valnødder
- 1 spsk mandler
- saft af ½ citron
- 2 spsk olivenolie
- havsalt
Sådan gør du
- Halver de friske tomater. Fjern kernerne og væden omkring dem med en ske og kassér det. Skær friske og tørrede tomater i små tern. Bland tomat med løg og olivenolie og smag til med salt og peber. Pres blandingen godt sammen og hæld evt. overskydende væde fra.
- Blend basilikum og resten af ingredienserne i en foodprocessor eller blender. Krydr med salt og peber.
- Anret tomattataren i midten af en tallerken og læg basilikumcremen uden omkring.