Opskrift på tomattatar på basilikumcreme

Tomattatar på basilikumcreme

4

Ingredienser

  • 6 store modne tomater
  • 8 tørrede tomater, lagt i blød i et par timer
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk olivenolie
  • havsalt og friskkværnet peber.
  • Basilikumcreme:
  • 1 bundt basilikum
  • 1 spsk valnødder
  • 1 spsk mandler
  • saft af ½ citron
  • 2 spsk olivenolie
  • havsalt

Sådan gør du

  1. Halver de friske tomater. Fjern kernerne og væden omkring dem med en ske og kassér det. Skær friske og tørrede tomater i små tern. Bland tomat med løg og olivenolie og smag til med salt og peber. Pres blandingen godt sammen og hæld evt. overskydende væde fra.
  2. Blend basilikum og resten af ingredienserne i en foodprocessor eller blender. Krydr med salt og peber.
  3. Anret tomattataren i midten af en tallerken og læg basilikumcremen uden omkring.