Tun tatar & Japanese Mango Daisy
Japanskinspireret forret/snack med tuntatar og en drink der går godt til, da mangoen går igen i både snack og drink.
20 stk.
Ingredienser
- Opskrift på tun tartar med mango
- 300 g frisk tun i sushikvalitet
- 2 spsk finthakket purløg
- 2 spsk lys miso*
- 2 spsk mirin*
- saft af 1 lime
- 1 spsk sesamfrø, gerne blandet sorte og hvide
- ½ mango
- frisk koriander.
- Japanese Mango Daisy
- 2 skiver mango
- 1 lille håndfuld koriander
- 5 cl. japansk sochu (Vodka kan bruges som erstatning)
- 2 cl. friskt presset limesaft
- 3 cl. sukkersirup*
Sådan laver du tun tartar
- Skær tunen ud i meget fine tern. Vend med de øvrige ingredienser.
- Anret kugler af tataren på skeer, og pynt med tynde mangoskiver. Drys med sesamfrø og pynt evt. med koriander.
- Mango og koriander mortes/kvases ned i shakeren. Herefter tilsættes øvrige ingredienser, og der shakes med isterninger. Cocktailen sigtes over i et vinglas fyldt med knust is. Der garneres med en skiver af mango og et par koriander blade.
- Tip:
- * Miso er en japansk pasta lavet af fermenterede sojabønner.
- * Mirin er en sød japansk risvin. Begge dele kan fås i asiatiske købmænd og velassorterede supermarkeder.