Opskrift på tun tatar og Japanese Mango Daisy

Tun tatar & Japanese Mango Daisy

Japanskinspireret forret/snack med tuntatar og en drink der går godt til, da mangoen går igen i både snack og drink.

20 stk.

Ingredienser

  • Opskrift på tun tartar med mango
  • 300 g frisk tun i sushikvalitet
  • 2 spsk finthakket purløg
  • 2 spsk lys miso*
  • 2 spsk mirin*
  • saft af 1 lime
  • 1 spsk sesamfrø, gerne blandet sorte og hvide
  • ½ mango
  • frisk koriander.
  • Japanese Mango Daisy
  • 2 skiver mango
  • 1 lille håndfuld koriander
  • 5 cl. japansk sochu (Vodka kan bruges som erstatning)
  • 2 cl. friskt presset limesaft
  • 3 cl. sukkersirup*

Sådan laver du tun tartar

  1. Skær tunen ud i meget fine tern. Vend med de øvrige ingredienser.
  2. Anret kugler af tataren på skeer, og pynt med tynde mangoskiver. Drys med sesamfrø og pynt evt. med koriander.
  3. Mango og koriander mortes/kvases ned i shakeren. Herefter tilsættes øvrige ingredienser, og der shakes med isterninger. Cocktailen sigtes over i et vinglas fyldt med knust is. Der garneres med en skiver af mango og et par koriander blade.
  4. Tip:
  5. * Miso er en japansk pasta lavet af fermenterede sojabønner.
  6. * Mirin er en sød japansk risvin. Begge dele kan fås i asiatiske købmænd og velassorterede supermarkeder.