Nem pizza, one-pot-pasta & shepherd’s pie: Her er ugens madplan til dig
Kalenderen siger forår, meeeen det føles ikke helt sådan… Derfor er ugens madplan fyldt med god, solid hverdagsmad, der er super velsmagende og som altid nem at lave.
I denne uge er mandag meatless og vi laver one-pot-pasta med tomat og basilikum. Har du ikke prøvet at lave one-pot-pasta før, er vi ret sikre på at du vil elske ideen. En nem pastaret, der kun kræver én(!) gryde. Vi er store fans!
Tirsdag skal vi have frikadeller med brun sovs, kartofler og rødkål i en sundere og mere fedtfattig udgave - klassisk dansk mad, men ikke helt som vor mor lavede det, og onsdag byder madplanen på nem pizza.
Torsdag skal vi have en skøn krydret kyllingeret i ovnen og fredag laver vi den klassiske shephard's pie med kartoffelmoslåg.
Skulle du få tid, lyst og mulighed for det, byder madplanen også på en skøn banankage med chokolade
NB! Opskriften på krydret kyllingeret og på shepherd's pie er til 2 personer, så du skal lave en dobbeltportion. Der er taget højde for dette i indkøbslisten.
Du får som altid alle opskrifter og indkøbslisten her:
Indkøbsliste uge 10
KØD/FISK
800 g hakket svinekød, 3-7%
600 g hakket okse eller lammekød
600 g kyllingeinderfilet
500 g hakket oksekød, max 10%
MEJERI
2 æg
3 dl mælk
250 ml fløde 7%
250 g hytteost
100 g revet ost, max 16%
30 g smør
2 spsk flydende oliemargarine til at stege frikadellerne i (f.eks Becel eller flydende kærgaarden)
FRUGT/GRØNTSAGER
800 g kartofler til mos
3 peberfrugter (heraf 1 rød)
3 rødløg
3 fed hvidløg
1 courgette
400 g små daddel- eller blommetomater
4 løg
1 squash
1 rødkål (ca. 500 g)
750 g frossen grønsagsblanding
250 g majskerner (gerne fra frost)
KOLONIAL/DIVERSE
8 tortillaer
6 små tortillaer (gerne fuldkornsvarianten)
2 dåser tomatpure
1 dåse majs (usødet), ca. 140 g
300 g spaghetti
2-4 dl tacosovs (eller salsa)
50 g rugmel eller havreklid
1 dl sukkerfri solbærsaft, koncentreret
Worcestershiresauce
1 spsk rødvinseddike
1 svinekødsbouillonterning
1 tsk maizena
Kulør
4 spsk mel
4 spsk konc. tomatpuré
3 soltørrede tomater
3 basilikumkviste
1 tsk. chiliflager
1 tsk. urtesalt fra Herbamare
Tilbehør:
- Parmesan til one-pot-pasta mandag
- Gulerødder, agurk, cherrytomater, broccoli, samt kogte kartofler eller ris til frikadellerne tirsdag
- Gulerødder og pesto til pizzaerne
- Kogte ris, creme fraiche og koriander til kyllingeretten
Vil du også bage banankagen skal du bruge: 6 æg, 340 g sukker, 200 g smeltet smør, 250 g hvedemel, 2 tsk bagepulver, 2 bananer, 200 g mørk chokolade + 100 g chokolade mere til at stænke kagen med.
TIP: Når du skræller gulerødder og snitte grøntsager, så lav endelig ekstra. Gulerodsstave, peberfrugtsstænger og andre grøntsager er guld værd at have i køleskabet til ulvetimen, eller når du bare trænger til en hurtig snack.