Madplan med nem aftensmad

Nem pizza, one-pot-pasta & shepherd’s pie: Her er ugens madplan til dig

Kalenderen siger forår, meeeen det føles ikke helt sådan… Derfor er ugens madplan fyldt med god, solid hverdagsmad, der er super velsmagende og som altid nem at lave.

I denne uge er mandag meatless og vi laver one-pot-pasta med tomat og basilikum. Har du ikke prøvet at lave one-pot-pasta før, er vi ret sikre på at du vil elske ideen. En nem pastaret, der kun kræver én(!) gryde. Vi er store fans!

Tirsdag skal vi have frikadeller med brun sovs, kartofler og rødkål i en sundere og mere fedtfattig udgave - klassisk dansk mad, men ikke helt som vor mor lavede det, og onsdag byder madplanen på nem pizza.

Torsdag skal vi have en skøn krydret kyllingeret i ovnen og fredag laver vi den klassiske shephard's pie med kartoffelmoslåg.

Skulle du få tid, lyst og mulighed for det, byder madplanen også på en skøn banankage med chokolade

NB! Opskriften på krydret kyllingeret og på shepherd's pie er til 2 personer, så du skal lave en dobbeltportion. Der er taget højde for dette i indkøbslisten.

Du får som altid alle opskrifter og indkøbslisten her:

Indkøbsliste uge 10

KØD/FISK

800 g hakket svinekød, 3-7%

600 g hakket okse eller lammekød

600 g kyllingeinderfilet

500 g hakket oksekød, max 10%

MEJERI

2 æg

3 dl mælk

250 ml fløde 7%

250 g hytteost

100 g revet ost, max 16%

30 g smør

2 spsk flydende oliemargarine til at stege frikadellerne i (f.eks Becel eller flydende kærgaarden)

FRUGT/GRØNTSAGER

800 g kartofler til mos

3 peberfrugter (heraf 1 rød)

3 rødløg 

3 fed hvidløg 

1 courgette 

400 g små daddel- eller blommetomater 

4 løg

1 squash

1 rødkål (ca. 500 g)

750 g frossen grønsagsblanding

250 g majskerner (gerne fra frost)

KOLONIAL/DIVERSE

8 tortillaer

6 små tortillaer (gerne fuldkornsvarianten)

2 dåser tomatpure

1 dåse majs (usødet), ca. 140 g

300 g spaghetti 

2-4 dl tacosovs (eller salsa)

50 g rugmel eller havreklid

1 dl sukkerfri solbærsaft, koncentreret

Worcestershiresauce

1 spsk rødvinseddike

1 svinekødsbouillonterning

1 tsk maizena

Kulør

4 spsk mel

4 spsk konc. tomatpuré

3 soltørrede tomater 

3 basilikumkviste 

1 tsk. chiliflager 

1 tsk. urtesalt fra Herbamare

Tilbehør:

  • Parmesan til one-pot-pasta mandag
  • Gulerødder, agurk, cherrytomater, broccoli, samt kogte kartofler eller ris til frikadellerne tirsdag
  • Gulerødder og pesto til pizzaerne
  • Kogte ris, creme fraiche og koriander til kyllingeretten

Vil du også bage banankagen skal du bruge: 6 æg, 340 g sukker, 200 g smeltet smør, 250 g hvedemel, 2 tsk bagepulver, 2 bananer, 200 g mørk chokolade + 100 g chokolade mere til at stænke kagen med.

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.

TIP: Når du skræller gulerødder og snitte grøntsager, så lav endelig ekstra. Gulerodsstave, peberfrugtsstænger og andre grøntsager er guld værd at have i køleskabet til ulvetimen, eller når du bare trænger til en hurtig snack.