madplan med nemme opskrifter

Nem grøn lasagne, deep pan pizza & lækker wokmad med oksekød: Her er ugens madplan til dig

Så er ugens madplan klar til dig – i denne uge skruer vi op for foråret – i hvert fald på menuen og laver nem og lækker mad, som hele familien vil elske. Her får du fem nemme opskrifter på lækker hverdagsmad + en indkøbsliste. Velbekomme!

Mandag er som så ofte før 'meatless' – der skal vi have nem grøn lasagne med squash og ricottasom du kan lave på 30 minutter.

Tirsdag skal vi have lækker wokmad med oksekød og spidskål, og onsdag byder madplanen på deep pan pizza med kødsovs.

Torsdag laver vi nem og hurtig aftensmad med kylling, fuldkornspasta, grønne bønner og tomater.

Fredag laver vi lækre koteletter med mozarella, der serveres med friskkogt pasta med en god færdig pesto og blandet salat.

Har du lyst til at bage lidt lækkert i løbet af ugen eller i weekenden har vi fundet en skøn opskrift på de nemmeste og lækreste kagesnitter, som kan varieres efter, hvilken slags syltetøj, du har i køleskabet.

Du får som altid alle opskrifterne + en indkøbsliste med alt hvad du skal bruge til at lave dem lige her på siden.

UGENS TIP:  Når du laver deep pan pizza torsdag, så lav evt. en dobbeltportion kødsovs, så du har en portion til fryseren. Eller lav en dobbeltportion af hele opskriften og lav små pizzaer til madpakken

KØD/FISK

500 g kyllingebrystfilet

500 g hakket oksekød

400 g oksekød i strimler

4 skaftkoteletter

MEJERI

250 g ricotta eller hytteost

250 g mozzarella

125 g revet ost

90 g smør

30 g parmesanost, friskreven

10 g gær

FRUGT/GRØNT

2 store spidskål eller 1 spidskål og 1 savojkål (du skal bruge kålen i 2 af ugens opskrifter)

1 aubergine

1 squash

8 fed hvidløg

2 peberfrugter

1 løg

2 limefrugter

1 gulerod

1 bakke salatmiks + salat til fredag

300 g grønne bønner (evt. fra frost)

1 bundt frisk koriander

1 bundt frisk basilikum

1 bdt. persille

Frisk basilikum

KOLONIAL/DIVERSE

500 g pasta (tilbehør fredag)

400 g jasminris

300 g friske lasagneplader

250 g hvedemel 

175 g fuldkornspasta, f.eks. penne

100 g grahamsmel

3 dåser hakkede tomater

1 glas god pesto

2 spsk soltørret tomatpesto

½ dl olivenolie

1 spsk. jordnøddeolie

3 spsk. soja

3 spsk. mandler

TILBEHØR:

300 g groft brød.

2 citroner

4 tomater i båd

evt. 1 tsk. friskhakket rød chili

Vil du også bage de lækre kokoskagesnitter, skal du bruge:

125 g mel, 50 kokos, 75 g flormelis, 200 g smør, ca. 350 g syltetøj, f.eks. hindbær, blåbær eller skovbær, 2 æg, størrelse M, 200 g rørsukker, 150 g kokosmel.

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.