Nem grøn lasagne, deep pan pizza & lækker wokmad med oksekød: Her er ugens madplan til dig
Så er ugens madplan klar til dig – i denne uge skruer vi op for foråret – i hvert fald på menuen og laver nem og lækker mad, som hele familien vil elske. Her får du fem nemme opskrifter på lækker hverdagsmad + en indkøbsliste. Velbekomme!
Mandag er som så ofte før 'meatless' – der skal vi have nem grøn lasagne med squash og ricotta, som du kan lave på 30 minutter.
Tirsdag skal vi have lækker wokmad med oksekød og spidskål, og onsdag byder madplanen på deep pan pizza med kødsovs.
Torsdag laver vi nem og hurtig aftensmad med kylling, fuldkornspasta, grønne bønner og tomater.
Fredag laver vi lækre koteletter med mozarella, der serveres med friskkogt pasta med en god færdig pesto og blandet salat.
Har du lyst til at bage lidt lækkert i løbet af ugen eller i weekenden har vi fundet en skøn opskrift på de nemmeste og lækreste kagesnitter, som kan varieres efter, hvilken slags syltetøj, du har i køleskabet.
Du får som altid alle opskrifterne + en indkøbsliste med alt hvad du skal bruge til at lave dem lige her på siden.
UGENS TIP: Når du laver deep pan pizza torsdag, så lav evt. en dobbeltportion kødsovs, så du har en portion til fryseren. Eller lav en dobbeltportion af hele opskriften og lav små pizzaer til madpakken
KØD/FISK
500 g kyllingebrystfilet
500 g hakket oksekød
400 g oksekød i strimler
4 skaftkoteletter
MEJERI
250 g ricotta eller hytteost
250 g mozzarella
125 g revet ost
90 g smør
30 g parmesanost, friskreven
10 g gær
FRUGT/GRØNT
2 store spidskål eller 1 spidskål og 1 savojkål (du skal bruge kålen i 2 af ugens opskrifter)
1 aubergine
1 squash
8 fed hvidløg
2 peberfrugter
1 løg
2 limefrugter
1 gulerod
1 bakke salatmiks + salat til fredag
300 g grønne bønner (evt. fra frost)
1 bundt frisk koriander
1 bundt frisk basilikum
1 bdt. persille
Frisk basilikum
KOLONIAL/DIVERSE
500 g pasta (tilbehør fredag)
400 g jasminris
300 g friske lasagneplader
250 g hvedemel
175 g fuldkornspasta, f.eks. penne
100 g grahamsmel
3 dåser hakkede tomater
1 glas god pesto
2 spsk soltørret tomatpesto
½ dl olivenolie
1 spsk. jordnøddeolie
3 spsk. soja
3 spsk. mandler
TILBEHØR:
300 g groft brød.
2 citroner
4 tomater i båd
evt. 1 tsk. friskhakket rød chili
Vil du også bage de lækre kokoskagesnitter, skal du bruge:
125 g mel, 50 kokos, 75 g flormelis, 200 g smør, ca. 350 g syltetøj, f.eks. hindbær, blåbær eller skovbær, 2 æg, størrelse M, 200 g rørsukker, 150 g kokosmel.