Hjemmelavede nuggets, grønne deller & lækker carbonara: Her er ugens madplan til dig
Så er ugens madplan klar til dig fra ALT.dk – og igen i denne uge har vi fundet fem lækre opskrifter på nem aftensmad og en lille lækkerbisken frem til dig. Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste her på siden, så du kan købe ind til aftensmaden på alle ugens fem hverdag på en gang.
Husk at dagene i madplanen er vejledende – du bytter selvfølgelig bare om på rækkefølgen, hvis det passer ind i dit og families program...
I denne uge starter vi som så mange gange før ud med en 'Meatless Monday' og laver blomkålsdeller med spinatpesto – de lækre blomkålsfrikadeller er super lækre som snacks eller i madpakken næste dag, så det er bestemt værd at overveje at lave en dobbeltportion.
Tirsdag går vi mormor i bedene og laver skøn mormor-mad med et touch af sommer – vi steger krebinetter og serverer med flødestuvede ærter.
Onsdag krydser vi fingre for grillvejr og serverer grillet fisk med spidskål og peberfrugtkompot, og torsdag laver vi vores helt egne kyllinge-nuggets, som med garanti vil være et hit hos både store og små.
Fredag laver vi en nem omgang spaghetti carbonara med spinat, så der også er tid til fredagshygge med familien. (Bemærk opskriften er til 2 personer, så du skal lave en dobbeltportion)
Skulle du få tid og lyst til at lave en lækker dessert byder madplanen også på en skøn is-sandwich med hjemmelavet is. Kniber det med tiden, kan du sagtens lave desserten med en god færdigkøbt is og færdigkøbte cookies.
God fornøjelse med ugens madplan og velbekomme!
UGENS TIP: Skip en madplan
Er der for mange ting på menuen i en uge, som du eller dine unger ikke bryder jer om, så kan du altid hive en gammel uge frem fra arkivet og bruge den. Du finder alle de tidligere madplaner her
INDKØBSLISTE UGE 21:
KØD/FISK
500 g hakket kalvekød eller kalv/svin
700-800 g fisk med skind, f.eks. rødfisk, dorade eller multe
4 kyllingefileter
250 g bacon
MEJERI
9 æg
5 dl piskefløde
150 g parmesan
30 g smør
FRUGT/GRØNT
½ blomkålshoved
½ spidskål
500 g grønne ærter —friske eller frosne
500 g spinat
5 fed hvidløg
1 bundt mynte
1 pose spinat
1 citron (øko)
4-6 forårsløg
2 røde peberfrugter
2-3 skalotteløg
kørvel eller basilikum
1 bakke små kartofler
1 stor eller 2 mellemstore, modne avocadoer
1 lille bakke sherry- eller dadeltomater
2 lime
1 lille bundt frisk koriander
1 gulerod
Kartofler til 4 personer (til krebinetterne)
KOLONIAL/DIVERSE
500 g tørret eller frisk pasta
2 håndfulde mandler
1 håndfuld valnødder
7 spsk olivenolie
75 g rasp
1 spsk rørsukker
2 spsk æbleeddike eller sherryvineddike
1 pakke nachos eller en pose krydrede tortilla majschips
ca. ½ dl neutral olie
Tilbehør: Ris, pasta eller bulgur til blomkålsdellerne, brød til carbonaraen
Hvis du også vil lave de lækre ice-cream-sandwiches, så skal du bruge:
3½ tsk nescafé, 5 pasteuriserede æggeblommer, 125 g flormelis, 4 dl piskefløde, 75 g mørk chokolade, 225 g hvedemel, 5 tsk kakao, 100 g sukker, 125 g smør og 1 æg.