nem aftensmad madplan

Lækre oksedeller med kokos, nem pasta med kylling & asian style nudler: Her er ugens madplan til dig

Skønne juni måned er i fuld gang og ugens madplan er fuld af lækker mad, der kan nydes både inde og ude. I denne uge skal vi både have grillet kylling, asiatisk spid med svinekød og en skøn sommerlig pastaret med nye ærter.

Du får som altid 5 opskrifter på lækker og nem hverdagsmad, en lille dessert eller kage, du kan lave i løbet af ugen og selvfølgelig en indkøbsliste, så du kan købe ind til hele baduljen på én gang. Velbekomme og god fornøjelse med ugens madplan!

Vi starter ugen med en lækker pastaret med aparges og kylling om mandagen.

Tirsdag byder madplanen på lækre spyd og med nudelsalat og naanbrød, og onsdag laver vi lækre oksedeller med kokos – bemærk opskriften er kun til 2 personer, så du skal lave en dobbeltportion. Det er der selvfølgelig taget højde for i indkøbslisten.

Torsdag er vores kødfri dag, og der byder madplanen på en skøn pastaret med nye ærter og flødesovs. Fredag står der lækker labskovs med laks eller anden fisk på menuen, og skulle du få lyst til at forkæle familien med en dessert, så får du også opskriften på sommerens nok nemmeste og lækreste dessert, nemlig Eton Mess med sommerens søde jordbær, marengskys og flødeskum. Mums!

Du finder som altid alle opskrifterne + en indkøbsliste her:

Indkøbsliste uge 24

KØD/FISK

500 g kyllingefilet

1 afpudset svinemørbrad, 400 g.

500 g hakket oksekød

600 g fisk (uden skind og ben, f.eks. laks eller torsk)

MEJERI

2 æg

30 g smør

5 1/2 dl fløde

80 g parmesan

FRUGT/GRØNT

800 g store kartofler

4 løg

7 fed hvidløg

1 bundt grønne asparges

½ broccoli 

4 stilke bladselleri

1 spidskål

2 gulerødder

½ rødløg

150 g nye ærter (bælgede)

saft af ca. ½ lime

½ bundt salvie

½ bundt bredbladet persille

1 bdt frisk koriander eller basilikum

2 spsk. frisk estragon 

1 bundt forårsløg 

Persille eller purløg (til at drysse oven på fisken)

DIVERSE/KOLONIAL

400 g spaghetti

100 g ægnudler

1 pakke naanbrød

4 spsk. kokosmel

2 spsk teriyaki sauce

1 tsk akaciehonning

½ dl rødvinseddike

2-3 tsk fishsauce

5 dl bouillon

1-2 laurbærblade

TILBEHØR:

Kogte ris, mangochutney og grønsager til oksedellerne

Groft brød til fisken

Vil du også lave Eton Mess til dessert, skal du bruge:

500 g jordbær, 2 spsk fint rørsukker, 1-2 spsk citronsaft, ca. 20 små købemarengs (alternativt 3 store), 4 dl piskefløde og 1 dl cremefraiche 38 %.

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.