Lækre oksedeller med kokos, nem pasta med kylling & asian style nudler: Her er ugens madplan til dig
Skønne juni måned er i fuld gang og ugens madplan er fuld af lækker mad, der kan nydes både inde og ude. I denne uge skal vi både have grillet kylling, asiatisk spid med svinekød og en skøn sommerlig pastaret med nye ærter.
Du får som altid 5 opskrifter på lækker og nem hverdagsmad, en lille dessert eller kage, du kan lave i løbet af ugen og selvfølgelig en indkøbsliste, så du kan købe ind til hele baduljen på én gang. Velbekomme og god fornøjelse med ugens madplan!
Vi starter ugen med en lækker pastaret med aparges og kylling om mandagen.
Tirsdag byder madplanen på lækre spyd og med nudelsalat og naanbrød, og onsdag laver vi lækre oksedeller med kokos – bemærk opskriften er kun til 2 personer, så du skal lave en dobbeltportion. Det er der selvfølgelig taget højde for i indkøbslisten.
Torsdag er vores kødfri dag, og der byder madplanen på en skøn pastaret med nye ærter og flødesovs. Fredag står der lækker labskovs med laks eller anden fisk på menuen, og skulle du få lyst til at forkæle familien med en dessert, så får du også opskriften på sommerens nok nemmeste og lækreste dessert, nemlig Eton Mess med sommerens søde jordbær, marengskys og flødeskum. Mums!
Du finder som altid alle opskrifterne + en indkøbsliste her:
Indkøbsliste uge 24
KØD/FISK
500 g kyllingefilet
1 afpudset svinemørbrad, 400 g.
500 g hakket oksekød
600 g fisk (uden skind og ben, f.eks. laks eller torsk)
MEJERI
2 æg
30 g smør
5 1/2 dl fløde
80 g parmesan
FRUGT/GRØNT
800 g store kartofler
4 løg
7 fed hvidløg
1 bundt grønne asparges
½ broccoli
4 stilke bladselleri
1 spidskål
2 gulerødder
½ rødløg
150 g nye ærter (bælgede)
saft af ca. ½ lime
½ bundt salvie
½ bundt bredbladet persille
1 bdt frisk koriander eller basilikum
2 spsk. frisk estragon
1 bundt forårsløg
Persille eller purløg (til at drysse oven på fisken)
DIVERSE/KOLONIAL
400 g spaghetti
100 g ægnudler
1 pakke naanbrød
4 spsk. kokosmel
2 spsk teriyaki sauce
1 tsk akaciehonning
½ dl rødvinseddike
2-3 tsk fishsauce
5 dl bouillon
1-2 laurbærblade
TILBEHØR:
Kogte ris, mangochutney og grønsager til oksedellerne
Groft brød til fisken
Vil du også lave Eton Mess til dessert, skal du bruge:
500 g jordbær, 2 spsk fint rørsukker, 1-2 spsk citronsaft, ca. 20 små købemarengs (alternativt 3 store), 4 dl piskefløde og 1 dl cremefraiche 38 %.