Madplan med opskrifter

Lækker sommer-pizza, laks med græsk citronkål & hakkebøffer med citronpasta: Her er ugens madplan til dig!

En ny dejlig uge venter og har brug for en hjælpende hånd med aftensmaden, så kommer den her, hvor du får ALT.dks populære madplan med nem aftensmad til hele ugen + lidt lækkert til dessert eller en hyggeaften.

I denne uge skal vi både have sommer-pizza, lækker laks med hollandaise og meget meget mere. Du får som altid alle opskrifterne + en indkøbsliste lige her:

Mandag er som så ofte før 'meatless', og der laver vi en skøn sommer-pizza med kartofler, gedeost og radiser. Tirsdag er byder madplanen på lækker laks med græsk citronkål

Onsdag byder madplanen på kalveschnitzler, som vi serverer med bagte porrer svøbt i parmaskinke og med melonsalsa til. Har du tid, så llave marinaden og læg kyllingelårerne til torsdag i allerede nu. Så er de klar til i morgen. 

Torsdag byder madplanen på en god og børnevenlig ret, som kan laves i en håndevending, nemlig marinerede kyllingelår med hvidkålssalat – husk evt. at lave ekstra kyllingelår, så der er til madpakken næste dag. 

Fredag skal vi have lækker citronpasta med små hakkebøffer til – en super god afveksling til den klassiske spaghetti med kødsovs. Skulle du få tid og lyst til at lave lidt lækkert i løbet af ugen, byder madplanen også på en skøn og supernem jordbæris lavet med friske jordbær og græsk yoghurt. Mums!

Du finder som altid alle opskrifter og en indkøbsliste her. Velbekomme!

KØD/FISK

4 skiver parmaskinke

4 stykker laksefilet med skind a ca. 125 g stk.

500 g kalveschnitzler

8-10 kyllingelår, evt. flere (til madpakken)

500 g hakket oksekød, ca. 10 % fedt

MEJERI

100 g feta eller salatost

20 g gær

250 g hel mozzarella

200 g gedeost

10 g smør

2 dl friskrevet parmesanost

FRUGT/GRØNT

300 g fintsnittet spidskål

½ agurk

1 lille rødløg

2 bagekartofler

1 rødløg

4 kviste frisk rosmarin

1 bundt radiser

1 håndfuld rucola

4 små porrer

200 g melon

¼ bundt basilikum, grofthakket

2 fed hvidløg

2 spsk fintrevet frisk ingefær

¼ - ½ hvidkålshoved alt efter størrelse

2-3 gulerødder, groft revet eller i tynde stave

1 appelsin

1 lime

1 ubehandlet citron

1 granatæble

1 løg

200 g broccolibuketter

200 g cherrytomater

KOLONIAL/DIVERSE

100 g groft speltmel

250 g italiensk durummel

ca. 150 g hvedemel

2 spsk. basilikumspesto

2 spsk kapers

3 spsk sød sojasauce eller 2 spsk honning

3 spsk sesamfrø

½ dl sojasauce

200 g pasta f.eks. penne

2 dl bouillon

1 spsk. flydende honning

TILBEHØR:

Evt. ris eller nye kartofler til laksen tirsdag

Kogte, nye kartofler til kalveschnitzlerne onsdag

Godt brød og sorte oliven til laksen

Vil du også lave jordbær-isen, skal du bruge: 400 g jordbær, 150 g sukker og 400 g græsk yoghurt 10 % .

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.