Lækker sommer-pizza, laks med græsk citronkål & hakkebøffer med citronpasta: Her er ugens madplan til dig!
En ny dejlig uge venter og har brug for en hjælpende hånd med aftensmaden, så kommer den her, hvor du får ALT.dks populære madplan med nem aftensmad til hele ugen + lidt lækkert til dessert eller en hyggeaften.
I denne uge skal vi både have sommer-pizza, lækker laks med hollandaise og meget meget mere. Du får som altid alle opskrifterne + en indkøbsliste lige her:
Mandag er som så ofte før 'meatless', og der laver vi en skøn sommer-pizza med kartofler, gedeost og radiser. Tirsdag er byder madplanen på lækker laks med græsk citronkål
Onsdag byder madplanen på kalveschnitzler, som vi serverer med bagte porrer svøbt i parmaskinke og med melonsalsa til. Har du tid, så llave marinaden og læg kyllingelårerne til torsdag i allerede nu. Så er de klar til i morgen.
Torsdag byder madplanen på en god og børnevenlig ret, som kan laves i en håndevending, nemlig marinerede kyllingelår med hvidkålssalat – husk evt. at lave ekstra kyllingelår, så der er til madpakken næste dag.
Fredag skal vi have lækker citronpasta med små hakkebøffer til – en super god afveksling til den klassiske spaghetti med kødsovs. Skulle du få tid og lyst til at lave lidt lækkert i løbet af ugen, byder madplanen også på en skøn og supernem jordbæris lavet med friske jordbær og græsk yoghurt. Mums!
Du finder som altid alle opskrifter og en indkøbsliste her. Velbekomme!
KØD/FISK
4 skiver parmaskinke
4 stykker laksefilet med skind a ca. 125 g stk.
500 g kalveschnitzler
8-10 kyllingelår, evt. flere (til madpakken)
500 g hakket oksekød, ca. 10 % fedt
MEJERI
100 g feta eller salatost
20 g gær
250 g hel mozzarella
200 g gedeost
10 g smør
2 dl friskrevet parmesanost
FRUGT/GRØNT
300 g fintsnittet spidskål
½ agurk
1 lille rødløg
2 bagekartofler
1 rødløg
4 kviste frisk rosmarin
1 bundt radiser
1 håndfuld rucola
4 små porrer
200 g melon
¼ bundt basilikum, grofthakket
2 fed hvidløg
2 spsk fintrevet frisk ingefær
¼ - ½ hvidkålshoved alt efter størrelse
2-3 gulerødder, groft revet eller i tynde stave
1 appelsin
1 lime
1 ubehandlet citron
1 granatæble
1 løg
200 g broccolibuketter
200 g cherrytomater
KOLONIAL/DIVERSE
100 g groft speltmel
250 g italiensk durummel
ca. 150 g hvedemel
2 spsk. basilikumspesto
2 spsk kapers
3 spsk sød sojasauce eller 2 spsk honning
3 spsk sesamfrø
½ dl sojasauce
200 g pasta f.eks. penne
2 dl bouillon
1 spsk. flydende honning
TILBEHØR:
Evt. ris eller nye kartofler til laksen tirsdag
Kogte, nye kartofler til kalveschnitzlerne onsdag
Godt brød og sorte oliven til laksen
Vil du også lave jordbær-isen, skal du bruge: 400 g jordbær, 150 g sukker og 400 g græsk yoghurt 10 % .