Mandag køler vi ned med en lækker spansk tomatsuppe, nemlig en gazpacho, som serveres kold og tirsdag griller vi en lækker sommerkylling og serverer med en vandmelonsalat.
Onsdag laver vi hurtig og sund aftensmad og serverer cremet pastasalat med kylling, asparges og basilikumsauce.
Torsdag byder madplanen på en lækker stir fry med karry og kalkun, og fredag står der lækker grillet tun på menuen.
Får du tid og lyst har madplanen også en lækker kølig overraskelse i denne uge - nemlig de skønneste tropicana-ispinde med kokos, ananas og mango.
Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste lige her:
INDKØBSLISTE UGE 30:
KØD/FISK
1 hel kylling (gerne øko)
2 kyllingebrystfileter
400 g kalkunbryst i strimler
4 tunbøffer a ca. 125-150 g
MEJERI
50 g fetaost (mere hvis du er fan!)
200 g Philadelphia Light 12%
FRUGT/GRØNT
½ kg modne tomater
2 store agurk
2 gule pebre
2 røde pebre
2 grønne pebre
7 fed hvidløg
2 tomater
1 salatløg
½ vandmelon
1 citron
2 håndfulde mynte
500 g grønne asparges + 4 små bdt. grønne asparges
200 g ærter
1 potte frisk basilikum
1 bakke rucola
2 bundter frisk koriander
300 g grønne bønner
300 g sukkerærter
1 bundt forårsløg
30-40 g ingefær, skrællet vægt
2 små stærke thaichili
4 citrongræsstængler
KOLONIAL/DIVERSE
4 dl jasminris
1 hvidt landbrød eller ciabatta
ca. 1 dl olivenolie
3 spsk sherryvineddike
300 g pasta evt. fuldkorn
1 dåse ananas i tern
1 spsk fish sauce
1 spsk limesaft
6 tsk ristet sesamolie, alternativt ekstra jomfruolivenolie
2 spsk saltede mandler
4 tsk fishsauce
3 spsk tamari, alternativt sojasauce
Hvis du også vil lave de lækre ispinde, skal du bruge: 1 mango, 3 dl ananasjuice, 1 dl kokosmælk, 2 spsk agave og evt. lidt frisk kokos.
Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
- Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
- Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
- Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
- Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
- En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
- Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
- Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
Opskrifter til ugens madplan