Iskold gazpacho, curry stir fry & grillet kylling med vandmelonsalat: Her er ugens madplan
I denne uge skruer vi helt op for sommeren – også i madplanen, hvor vi blandt andet laver lækker kold suppe, grillet kylling og lækre ispinde med kokos til dessert. Som altid finder du fem opskrifter på nem og lækker hverdagsmad til hele familien + en lille dessert og en indkøbsliste med alle de ting, du skal bruge, lige her:
Mandag køler vi ned med en lækker spansk tomatsuppe, nemlig en gazpacho, som serveres kold og tirsdag griller vi en lækker sommerkylling og serverer med en vandmelonsalat.
Onsdag laver vi hurtig og sund aftensmad og serverer cremet pastasalat med kylling, asparges og basilikumsauce.
Torsdag byder madplanen på en lækker stir fry med karry og kalkun, og fredag står der lækker grillet tun på menuen.
Får du tid og lyst har madplanen også en lækker kølig overraskelse i denne uge - nemlig de skønneste tropicana-ispinde med kokos, ananas og mango.
Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste lige her:
INDKØBSLISTE UGE 30:
KØD/FISK
1 hel kylling (gerne øko)
2 kyllingebrystfileter
400 g kalkunbryst i strimler
4 tunbøffer a ca. 125-150 g
MEJERI
50 g fetaost (mere hvis du er fan!)
200 g Philadelphia Light 12%
FRUGT/GRØNT
½ kg modne tomater
2 store agurk
2 gule pebre
2 røde pebre
2 grønne pebre
7 fed hvidløg
2 tomater
1 salatløg
½ vandmelon
1 citron
2 håndfulde mynte
500 g grønne asparges + 4 små bdt. grønne asparges
200 g ærter
1 potte frisk basilikum
1 bakke rucola
2 bundter frisk koriander
300 g grønne bønner
300 g sukkerærter
1 bundt forårsløg
30-40 g ingefær, skrællet vægt
2 små stærke thaichili
4 citrongræsstængler
KOLONIAL/DIVERSE
4 dl jasminris
1 hvidt landbrød eller ciabatta
ca. 1 dl olivenolie
3 spsk sherryvineddike
300 g pasta evt. fuldkorn
1 dåse ananas i tern
1 spsk fish sauce
1 spsk limesaft
6 tsk ristet sesamolie, alternativt ekstra jomfruolivenolie
2 spsk saltede mandler
4 tsk fishsauce
3 spsk tamari, alternativt sojasauce
Hvis du også vil lave de lækre ispinde, skal du bruge: 1 mango, 3 dl ananasjuice, 1 dl kokosmælk, 2 spsk agave og evt. lidt frisk kokos.