Grillet tun med sommersalat, flanksteak med fritter & grøn pasta med nye ærter: Her er ugens madplan til dig
Det er stadig sommertid – også i madplanen – så her får du 5 lækre retter, du kan lave i sommervarmen. Som altid får du alle opskrifterne og en indkøbsliste lige her på siden.
Mandag er som så ofte før meatless – her skal have en supernem og lækker pastaret med ærter og flødesovs.
Tirsdag laver vi klassisk sommermad, og sætter frikadeller med sommerlig kartoffelsalat på bordet.
Onsdag griller vi tun, og torsdag står der kyllingeschnitzler med masser af rosmarin og en god tomatsalat til på menuen.
Fredag skal vi have lækre flankesteaks med fritter og hvidløgsdip, og skulle du få lyst til at lave en lækker dessert i løbet af ugen, får du også opskriften på den danske sommerklassiker – rødgrød med (vanilje)fløde.
Som altid finder du alle opskrifter + en indkøbsliste lige her på siden. God fornøjelse med ugens madplan og velbekomme.
INDKØBSLISTE UGE 31:
KØD/FISK
1 okseflanksteak (gerne fra kødkvæg)
600 g hakket kalv og flæsk
500 g kyllingebrystfileter
400 g tun i fire bøffer
MEJERI
3 dl fløde
80 g parmesan
1 æg
4 dl cremefraiche (evt. 6%)
½ dl mælk
100 g feta
1 dl yoghurt
smør til stegning af frikadellerne
FRUGT/GRØNT
4 fed hvidløg
2 spsk. dild
150 g nye ærter (bælgede)
½ bundt salvie
½ bundt bredbladet persille
1 stort løg
1,8 kg g nye kartofler
1 kg kartofler – evt. bagekartofler (til fritter)
4 forårsløg
1 dl karse
300 g cherrytomater
4 radiser
4 grønne asparges
50 g friske ærter
1 potte brøndkarse
1 grønt æble
KOLONIAL/DIVERSE
400 g spaghetti
2 spsk. rasp
1 spsk grov sennep (til kartoffelsalaten)
1 dl pesto, basilikum
1 glas færdig aïoli el. pesto
1 dl mayonnaise
Tilbehør:
Kartofler eller brød til tunen
Tomatsalat til kyllingeschnitzlerne
Gnavegrønt (f.eks. bladselleri, agurk og gulerødder) til flanksteaken