Madplan med opskrifter

Grillet tun med sommersalat, flanksteak med fritter & grøn pasta med nye ærter: Her er ugens madplan til dig

Det er stadig sommertid – også i madplanen – så her får du 5 lækre retter, du kan lave i sommervarmen. Som altid får du alle opskrifterne og en indkøbsliste lige her på siden.

Mandag er som så ofte før meatless – her skal have en supernem og lækker pastaret med ærter og flødesovs.

Tirsdag laver vi klassisk sommermad, og sætter frikadeller med sommerlig kartoffelsalat på bordet.

Onsdag griller vi tun, og torsdag står der kyllingeschnitzler med masser af rosmarin og en god tomatsalat til på menuen.

Fredag skal vi have lækre flankesteaks med fritter og hvidløgsdip, og skulle du få lyst til at lave en lækker dessert i løbet af ugen, får du også opskriften på den danske sommerklassiker – rødgrød med (vanilje)fløde.

Som altid finder du alle opskrifter + en indkøbsliste lige her på siden. God fornøjelse med ugens madplan og velbekomme.

INDKØBSLISTE UGE 31:

KØD/FISK

1 okseflanksteak (gerne fra kødkvæg)

600 g hakket kalv og flæsk

500 g kyllingebrystfileter

400 g tun i fire bøffer

MEJERI

3 dl fløde

80 g parmesan

1 æg

4 dl cremefraiche (evt. 6%)

½ dl mælk

100 g feta

1 dl yoghurt

smør til stegning af frikadellerne

FRUGT/GRØNT

4 fed hvidløg

2 spsk. dild

150 g nye ærter (bælgede)

½ bundt salvie

½ bundt bredbladet persille

1 stort løg

1,8 kg g nye kartofler

1 kg kartofler – evt. bagekartofler (til fritter)

4 forårsløg

1 dl karse

300 g cherrytomater

4 radiser

4 grønne asparges

50 g friske ærter

1 potte brøndkarse

1 grønt æble

KOLONIAL/DIVERSE

400 g spaghetti

2 spsk. rasp

1 spsk grov sennep (til kartoffelsalaten)

1 dl pesto, basilikum

1 glas færdig aïoli el. pesto

1 dl mayonnaise

Tilbehør:

Kartofler eller brød til tunen

Tomatsalat til kyllingeschnitzlerne

Gnavegrønt (f.eks. bladselleri, agurk og gulerødder) til flanksteaken

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.