Nemme boller i karry, skøn simremad & kartoffelsuppe: Her er ugens madplan
Så er ugens madplan klar til dig - madplanen byder som altid på 5 nemme retter til hverdag og en skøn kage, du kan bage, hvis du har lyst. Du får alle opskrifterne + en indkøbsliste lige til at printe ud eller gemme på din telefon her. Velbekomme!
Mandag er der supernem mad på menuen, for vi laver boller i karry på den nemme måde.
Tirsdag står menuen på lasagne bolognese og onsdag skal vi have kylling med kikærter og tomat.
Torsdag laver vi en skøn kartoffelsuppe med persille og fredag skal vi have ovnbagt laks med gedefeta og rødbeder.
Ugens kage er lidt ud over det sædvanlige – det er nemlig den vidt berømte og meget lækre valnøddelagkage fra det hedengangne Svinkløv Badehotel.
Hvis du vil lave alle retterne i ugens madplan, skal du købe:
INDKØBSLISTE UGE 38:
Kød & fisk
500 g hakket kyllingekød
500 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
50 g bacon eller skinke i små tern
1-2 pakker kyllingeinderfilet
100 g spegeskinke, evt. røget
4 laksebøffer
Frugt og grønt
7 løg
4 gulerødder
2 porrer
2 stilke bladselleri
800 g nye kartofler
4 sommerløg
1 bakke spæde spinatblade
2 ubehandlede citroner
2 bundter brøndkarse
Frisk kokos
Persille
Koriander
Hvidløg
Mejeri
2 dl fløde
1 æg
½ l letmælk
25 g smør
200 g reven (mild) gratineringsost
200 g mascarpone
30 g gedefeta
Kolonial/diverse
2 dåser hakkede, flåede økologiske tomater
1 dåse økologiske kikærter
12 lasagneplader
2 dl tør hvidvin
Sesamfrø
Grøntbouillon
God rasp
Lidt hvedemel
Ris
Mangochutney
Som tilbehør til ugens retter kan du overveje:
- Ekstra kartofler til kartoffelmos til andebrystet søndag
- Italiensk brød og en let salat til lasagnen tirsdag
- Naan brød til lammet lørdag.
Vil du også lave lagkagen, skal du bruge:
4 æg
100 g sukker
100 g hvedemel
8 g bagepulver
8 dl fløde
200 g sukker
100 g valnødder + lidt ekstra til pynt
125 g chokolade
Nescafe og flormelis