Mandag er der supernem mad på menuen, for vi laver boller i karry på den nemme måde.
Tirsdag står menuen på lasagne bolognese og onsdag skal vi have kylling med kikærter og tomat.
Torsdag laver vi en skøn kartoffelsuppe med persille og fredag skal vi have ovnbagt laks med gedefeta og rødbeder.
Ugens kage er lidt ud over det sædvanlige – det er nemlig den vidt berømte og meget lækre valnøddelagkage fra det hedengangne Svinkløv Badehotel.
Hvis du vil lave alle retterne i ugens madplan, skal du købe:
INDKØBSLISTE UGE 38:
Kød & fisk
500 g hakket kyllingekød
500 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
50 g bacon eller skinke i små tern
1-2 pakker kyllingeinderfilet
100 g spegeskinke, evt. røget
4 laksebøffer
Frugt og grønt
7 løg
4 gulerødder
2 porrer
2 stilke bladselleri
800 g nye kartofler
4 sommerløg
1 bakke spæde spinatblade
2 ubehandlede citroner
2 bundter brøndkarse
Frisk kokos
Persille
Koriander
Hvidløg
Mejeri
2 dl fløde
1 æg
½ l letmælk
25 g smør
200 g reven (mild) gratineringsost
200 g mascarpone
30 g gedefeta
Kolonial/diverse
2 dåser hakkede, flåede økologiske tomater
1 dåse økologiske kikærter
12 lasagneplader
2 dl tør hvidvin
Sesamfrø
Grøntbouillon
God rasp
Lidt hvedemel
Ris
Mangochutney
Som tilbehør til ugens retter kan du overveje:
- Ekstra kartofler til kartoffelmos til andebrystet søndag
- Italiensk brød og en let salat til lasagnen tirsdag
- Naan brød til lammet lørdag.
Vil du også lave lagkagen, skal du bruge:
4 æg
100 g sukker
100 g hvedemel
8 g bagepulver
8 dl fløde
200 g sukker
100 g valnødder + lidt ekstra til pynt
125 g chokolade
Nescafe og flormelis
Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
- Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
- Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
- Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
- Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
- En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
- Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
- Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
Opskrifter til ugens madplan