Lækker minestronesuppe, hurtig calzone & madpandekager: Her er ugens madplan til dig
I denne uge byder madplanen på nem og lækker aftensmad, som hele familien med garanti vil kunne lide. Og skulle der være rester tilovers kan både madpandekagerne og calzonen gøre lykke i madpakken dagen efter.
Her får du ugens madplan og en indkøbsliste, så du slipper for at købe ind flere gange i løbet af ugen:
Mandag skal vi have lækker grøntsagssuppe a la minestrone – og her kan du virkelig få ryddet op i grøntsagsskuffen og fryseren og få brugt alle dine grøntsager.
Tirsdag skal vi have fisk – en nem pastaret med lyssej, fuldkornspasta og grøntsager.
Onsdag byder madplanen på hurtig pizza calzone, og torsdag skal vi have boller i karry – på den lette måde med spidskål og æbler i sovsen.
Fredag laver vi lækre madpandekager med flanksteak – og skulle du få tid, lyst og lejlighed til det, byder madplanen også på et super lækkert stjernebrød med nutella, som med garanti vil blive poulært sammen med en kop te eller varm kakao i løbet af weekenden.
Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste her på siden. Velbekomme og god fornøjelse med ugens madplan.
UGENS TIP: Køb ind til en dobbeltportion, når du skal lave calzone – så kan du lave en stor portion mini-calzoner og komme i fryseren. Så har du til madpakken, en hurtig snack eller bare lidt back up til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt.
INDKØBSLISTE UGE 4:
KØD & FISK
600 g lyssej
500 g hakket kalve- og svinekød
1 flanksteak på ca 500 g
200 g kogt kylling (el.lign. rest tilberedt kød)
100 g parmaskinke
MEJERI
250 g hel mozzarella
4 dl mælk
3 æg
50 g smør
ca 100 g blåskimmelost
1 æg
FRUGT/GRØNT
500 g grøntsager (f.eks. blegselleri, peberfrugt, kål, porre, squash)
300 g blomkål
200 g spidskål
7 løg
2 æbler
1 peberfrugt
1 forårsløg
1 stort bundt bredbladet persille
Hvidløg
1 håndfuld friske krydderurter, f.eks. timian eller persille evt.
2 håndfulde rucola
KOLONIAL/DIVERSE
2 pakker færdig pizzadej
200 g fintmalet fuldkornsmel – eller en blanding af 100 g hvedemel og 100 g fuldkornshvedemel
300 g pasta f.eks. fuldkornsrør
Bouillonterninger - grøntsag
1 dåse hakkede tomater
100 g kogt perlebyg, spelt, ris eller bulgur
Evt. 12 spsk. hakkede kapers
Evt. 1 spsk. hakket ansjos fra glas eller worchestersauce
1 ds. flåede, hakkede tomater
1 dåse hakkede tomater
1 dl øl (til pandekagerne)
1 dl havregryn
Tilbehør:
Groft brød til minestronen, salat til calzonen og pastaretten
Vil du også bage et stjernebrød med nutella, skal du bruge: 50 g smør, 2 dl mælk, 50 g gær, 2 æg, 200 g fuldkornsmel, ca. 300 g hvedemel og ca. 200 g nutella.