Opskrifter på nem aftensmad

Lækker minestronesuppe, hurtig calzone & madpandekager: Her er ugens madplan til dig

I denne uge byder madplanen på nem og lækker aftensmad, som hele familien med garanti vil kunne lide. Og skulle der være rester tilovers kan både madpandekagerne og calzonen gøre lykke i madpakken dagen efter.

Her får du ugens madplan og en indkøbsliste, så du slipper for at købe ind flere gange i løbet af ugen:

Mandag skal vi have lækker grøntsagssuppe a la minestrone – og her kan du virkelig få ryddet op i grøntsagsskuffen og fryseren og få brugt alle dine grøntsager.

Tirsdag skal vi have fisk – en nem pastaret med lyssej, fuldkornspasta og grøntsager.

Onsdag byder madplanen på hurtig pizza calzoneog torsdag skal vi have boller i karry – på den lette måde med spidskål og æbler i sovsen.

Fredag laver vi lækre madpandekager med flanksteak – og skulle du få tid, lyst og lejlighed til det, byder madplanen også på et super lækkert stjernebrød med nutella, som med garanti vil blive poulært sammen med en kop te eller varm kakao i løbet af weekenden.

Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste her på siden. Velbekomme og god fornøjelse med ugens madplan.

UGENS TIP: Køb ind til en dobbeltportion, når du skal lave calzone – så kan du lave en stor portion mini-calzoner og komme i fryseren. Så har du til madpakken, en hurtig snack eller bare lidt back up til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt.

INDKØBSLISTE UGE  4:

KØD & FISK

600 g lyssej

500 g hakket kalve- og svinekød

1 flanksteak på ca 500 g

200 g kogt kylling (el.lign. rest tilberedt kød)

100 g parmaskinke

MEJERI

250 g hel mozzarella

4 dl mælk

3 æg

50 g smør

ca 100 g blåskimmelost

1 æg

FRUGT/GRØNT

500 g grøntsager (f.eks. blegselleri, peberfrugt, kål, porre, squash)

300 g blomkål

200 g spidskål

7 løg

2 æbler

1 peberfrugt

1 forårsløg

1 stort bundt bredbladet persille

Hvidløg

1 håndfuld friske krydderurter, f.eks. timian eller persille evt.

2 håndfulde rucola

KOLONIAL/DIVERSE

2 pakker færdig pizzadej

200 g fintmalet fuldkornsmel – eller en blanding af 100 g hvedemel og 100 g fuldkornshvedemel

300 g pasta f.eks. fuldkornsrør

Bouillonterninger - grøntsag

1 dåse hakkede tomater

100 g kogt perlebyg, spelt, ris eller bulgur

Evt. 12 spsk. hakkede kapers

Evt. 1 spsk. hakket ansjos fra glas eller worchestersauce

1 ds. flåede, hakkede tomater

1 dåse hakkede tomater

1 dl øl (til pandekagerne)

1 dl havregryn

Tilbehør:

Groft brød til minestronen, salat til calzonen og pastaretten

Vil du også bage et stjernebrød med nutella, skal du bruge: 50 g smør, 2 dl mælk, 50 g gær, 2 æg, 200 g fuldkornsmel, ca. 300 g hvedemel og ca. 200 g nutella.

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.