Vanilje-citroncheesecake med sommerbær

Vanilje-citroncheesecake med sommerbær

Den smukkeste sommerdessert, som er den fuldendte finale på en god middag.

Vanilje-citroncheesecake med sommerbær til 8-10 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Kiksebund til cheesecake:
  • 12 digestivekiks
  • 2 spsk brun farin
  • 100 g smeltet smør.
  • Creme til cheesecake:
  • 3 blade husblas
  • 250 g flødeost
  • 250 g mascarpone
  • 1 usprøjtet citron, skal og saft herfra
  • 125 g flormelis
  • 1 vaniljestang, korn herfra
  • 4 dl piskefløde
  • Servering:
  • friske blandede sommerbær

Sådan laver du vanilje-citroncheesecake med sommerbær

  1. 1. Blend kiks, farin og smør, til massen er omtrent som vådt sand. Smør en springform på 22 cm med fedtstof, og tryk kiksemassen ned i bunden til en ensartet bund. Sæt til side.
  2. 2. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.  Vrid vandet fra, og læg husblassen i en skål, som tåler varme, og smelt den over vandbad. Rør flødeost, mascarpone, citronskal og –saft, flormelis og vaniljekorn sammen til en cremet, ensartet masse.
  3. 3. Vend hurtigt den smeltede husblas grundigt i. Pisk fløden til blødt skum, vend den i flødeostcremen, og hæld cremen på kiksebunden. Lad nu cheesecaken stå og sætte sig i køleskabet i 4-5 timer.
  4. Før servering pyntes med blandede friske sommerbær. Vælger man at drysse flormelis på, som på billedet, skal bærrene være helt tørre, sæt dem forsigtigt på cheesekagen efter, de er drysset.
  5. PRØV OGSÅ: Eton mess med råsyltede jordbær

SE MERE:Jordbærsorbet