Vietnamesisk mørbradgryde

Vietnamesisk mørbradgryde

Mørbradgryde på en helt ny måde, fuld af saft og kraft.

Vietnamesisk mørbradgryde til 4 pseroner

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 3 spsk. olie
  • 3 forårsløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 stilk citrongræs
  • (el. 1 tsk. revet citronskal)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk. ingefær (friskrevet)
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. fishsauce
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. sambal oelek (el. friskhakket, rød chili)
  • 2 dl bouillon
  • salt og peber
  • 1 spsk. majsstivelse
  • ½ dl vand
  • Tilbehør: ris el. ægnudler og dampede sukkerærter

Sådan laver du vietnamesisk mørbradgryde

  1. 1. Rens mørbraden for sener, og skær den i 2 cm skiver. Brun kødet i 2 spsk. olie i en wok eller dyb stegepande ad to omgange. Tag kødet op, og tør wokken.
  2. 2. Snit forårsløgene. Gem den grønne top til pynt. Snit bladsellerien i fine skiver.
  3. Hak den nederste del af citrongræsset. Svits løg, bladselleri, citrongræs, hvidløg og ingefær i wokken i 1 spsk. olie.
  4. 3. Kom kødet tilbage i gryden. Kom de øvrige ingredienser i gryden undtagen
  5. majsstivelse, og lad retten simre ca. 10 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  6. 4. Udrør majsstivelsen i ½ dl koldt vand, og rør det i. Kog kort retten igennem.
  7. Server gryderetten med det foreslåede tilbehør.