Vietnamesisk mørbradgryde
Mørbradgryde på en helt ny måde, fuld af saft og kraft.
Vietnamesisk mørbradgryde til 4 pseroner
Total:35 minutter
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 3 spsk. olie
- 3 forårsløg
- 2 stilke bladselleri
- 1 stilk citrongræs
- (el. 1 tsk. revet citronskal)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk. ingefær (friskrevet)
- 1 tsk. sukker
- 2 spsk. fishsauce
- 2 spsk. sojasauce
- 1 tsk. sambal oelek (el. friskhakket, rød chili)
- 2 dl bouillon
- salt og peber
- 1 spsk. majsstivelse
- ½ dl vand
- Tilbehør: ris el. ægnudler og dampede sukkerærter
Sådan laver du vietnamesisk mørbradgryde
- 1. Rens mørbraden for sener, og skær den i 2 cm skiver. Brun kødet i 2 spsk. olie i en wok eller dyb stegepande ad to omgange. Tag kødet op, og tør wokken.
- 2. Snit forårsløgene. Gem den grønne top til pynt. Snit bladsellerien i fine skiver.
- Hak den nederste del af citrongræsset. Svits løg, bladselleri, citrongræs, hvidløg og ingefær i wokken i 1 spsk. olie.
- 3. Kom kødet tilbage i gryden. Kom de øvrige ingredienser i gryden undtagen
- majsstivelse, og lad retten simre ca. 10 min. under låg. Smag til med salt og peber.
- 4. Udrør majsstivelsen i ½ dl koldt vand, og rør det i. Kog kort retten igennem.
- Server gryderetten med det foreslåede tilbehør.
PRØV OGSÅ:Farsbrød med timian og bacon