Mehrnoush Beikenejad.

”Denne tandpasta er min best kept secret indtil nu”

For Mehrnoush Beikenejad er det vigtigt at vågne langsomt, pleje krøllerne og få makeuppen hurtigt overstået. Hun ville ønske, at vi kvinder talte pænere til os selv, og at vi turde springe over, hvor gærdet er lavest indimellem – uden skam.

Min morgenrutine består af ... at jeg står op en halv time før resten af huset, vasker mit ansigt med iskoldt vand, så jeg kan vågne – jeg er ultra-B-menneske – og så sætter jeg mig med en kop kaffe og mine tanker, inden børnene og dagen stiller krav til mig. Det har jeg virkelig brug for, hvis dagen skal starte godt.

At pleje min hud ... har ikke været en prioritet for mig før i år. Jeg har været heldig at have en taknemmelig hud, der har været glad for at blive smurt ind i den kokosolie, jeg plejede at bruge i mit hår.

Men nu er jeg dybt afhængig af B12-vitamincreme og en fed creme. Min hud er blevet meget tør på grund af stofskifteproblemer og tidlig overgangsalder. Jeg føler, at mit ansigt krakelerer, hvis jeg ikke smører det ind.

Jeg lægger makeup, når ... jeg skal til fest, hovedsagligt. Så får den fuld gas. Til daglig er det kun mine bryn og vipper, der får en tur.

Jeg plejer mit hår med ... kokosolie. Tidligere brugte jeg kokosolie som både leave-in-produkt til mine ustyrlige krøller og som pleje. Nu bruger jeg det kun af og til og anvender i stedet krøllecreme og krølleolie.

Curl Defining Leave-In Conditioner.
Bløde krøller: Den fjerner krus og gør mit hår blødt og let at røre ved. Curl Defining Leave-In Conditioner, The Curl Company, 65 kr.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være ... du er et godt menneske, uanset om du vælger at arbejde meget eller lidt, uanset om du elsker at være på en lang barsel eller helst vil tilbage på arbejde hurtigst muligt. 

Du er et godt menneske uanset din kropsstørrelse, og om du har en sixpack eller ej. Du er et godt menneske, selvom du kommer til at gå ud af døren uden at børste tænder, eller hvis du ikke lige får affaldssorteret korrekt hele tiden. 

Original 48h Anti-perspirant, Dove.
Nødvendig deo: Jeg ville allerhelst gerne bruge noget helt naturligt og kemi frit til under armene. Men jeg bevæger mig meget sammen med mine klienter og kommer derfor nemt til at lugte af sved, og så er denne deo er den bedste hjælp. Original 48h Anti-perspirant, Dove, 35 kr.

Jeg vil gerne have, at mine medsøstre bliver bedre til at tilgive sig selv, hvis de kommer til at springe over, hvor gærdet er lavest indimellem. 

Det bliver vi alle nødt til, hvis vi skal kunne leve i det meget unaturligt høje tempo med de mange store krav, som hersker over vores liv og verden lige nu.

Brilliant Shine Conditioner, Inecto Naturals.
Balsam med arganolie: Mit hår er meget tørt og uglet, og det er praktisk talt umuligt at rede det igennem uden en god balsam, der blødgør mit hår. Brilliant Shine Conditioner, Inecto Naturals, 25 kr.

Det bedste skønhedstip jeg nogensinde har fået … kom fra min søster, som er min skønhedsguru. Hun har givet mig en tintet, beskyttende dagcreme fra Karmameju. 

Udover fugt tilfører den lidt farve i løbet af vintermånederne, så jeg undgår at se bleg ud og slipper for at bruge foundation og alt det andet, som jeg simpelthen er for utålmodig til at bruge tid på.

Det mærkeligste produkt på badeværelseshylden … min lava-sten fra Iran, som jeg værner meget om, for det ville være svært at finde en lignende igen. Den er meget mere effektiv til at skrubbe mine tørre og krakelerede fødder bløde end almindelig pimpsten.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være … fokusér på styrketræning og værdsæt din timeglasfigur. Fremhæv den i stedet for konstant at forsøge at skjule dine brede hofter og store lår. 

Det er et råd, jeg stadig prøver at følge i dag – det er svært at slippe en tanke, man har tænkt i 30 år.

Advance White Pro Toothpaste, Arm and Hammer.
En god hemmelighed: Denne tandpaste er min best kept secret indtil nu — jeg drikker meget kaffe og har derfor tendens til, at mine tænder bliver misfarvede. Arm and Hammer-tandpastaen er ret effektiv til at fjerne og holde misfarvninger væk. Det skyldes blandt andet, at der er bagepulver i pastaen. Advance White Pro Toothpaste, Arm and Hammer, 40 kr.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er ... meget modsætningsfyldt. Jeg elsker mit arbejde og alle de seje mødre, der træner sammen med mig, og jeg nyder følelsen af børneliv i vores hjem, og alle de minder vi skaber med vores børn. 

Men tiden, hvor vores børn faktisk er børn, er så kort og forsvinder hurtigt. Jeg ærgrer mig over, at jeg skal spilde så meget dyrebar tid på at føle mig dårlig og ikke nyde det på grund af stofskifteproblemer og tidlig overgangsalder. 

Jeg spilder værdifuld tid og energi på at få styr på et ustabilt helbred, på trods af at jeg lever sundt og træner, men uden at få den nødvendige hjælp. 

Eyebrow Designer, Essence.
Hverdagsfavorit: Eyebrow Designer, Essence, 15 kr.

Og jeg er langt fra alene — det er et problem, som jeg også ser blandt mine klienter, veninder og familie. På det punkt mener jeg, at vores sundhedssystem svigter kvinder. 

Der er for meget bureaukrati, som forhindrer, at den rette viden og uddannelse når ud til de rette fagpersoner, så kvinder får den hjælp og støtte, de har brug for.

Nutidens skønhedsideal er ... "Stærk er det nye sort!", og jeg elsker det. Selvom idealerne om tyndhed stadig har stor indflydelse, ser jeg flere og flere kvinder – både unge og på min egen alder – der er stolte af deres kroppe og viser dem frem, uanset størrelse.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi: Det slørede udtryk i billedet beskriver fuldstændigt den lykkerus, jeg var i på det øjeblik. På billedet ser man min kæreste og jeg til min 30-års surprisefødselsdag. Jeg havde været ulykkeligt forelsket i ham i et halvt år. Jeg ville ham, men han var ikke så sikker. Tidligere havde jeg været forkælet på det punkt; hvis jeg var interesseret i én, var det altid gengældt. Med Rasmus var det en helt anden sag. Billedet er for mig et minde om en smuk start på vores forhold og samliv.

Jeg føler mig smukkest når … jeg er i en dyb squat med 50+ kg på stangen og har evnen til at komme op igen. Når jeg er stærk og handlekraftig nok til at bære byrderne i livet og de pludselige bump, der kommer.

Om Mehrnoush Beiknejad, 45 år

  • Selvstændig og indehaver af Fit Barsel – Broen mellem Fødsel og Fitness, der er et online-univers med efterfødselstræning. 
  • Kæreste med Rasmus.
  • Sammen har de to piger på 12 og 7 år.