EDAMAMEBØNNER
Protein: 12 g pr. 100 g.
Edamamebønner, også kaldet sojabønner, er virkelig gode som snack eller i salaten. Derudover er de meget næringsrige og har et højt indhold af protein, ibre, jern og E-vitamin, som beskytter mod nedbrydning af kroppens celler, og B-vitamin, som er vigtigt for bl.a. hjerne, hjerte og muskler.
KIDNEY BEANS I DÅSE
Protein: 8 g pr. 100 g.
Der er sukker i lagen, men bortset fra det er bønnerne spækket med gode stoer. De konserverede bønner giver dig lige så mange gode og fordøjelsesfremmende kostibre som dem, du selv lægger i blød og koger. Eneste ulempe ved dåseudgaven er, at du mister 2530% af B-vitaminindholdet.
SE OGSÅ: Det betyder proteiner for din krop
LINSER
Protein: 11 g pr. 100 g i kogt tilstand.
Linser findes i et væld af udgaver – men alle mætter godt og hjælper dig med at holde vægten. Desuden er linser fyldt med vitaminer og er med til at fore bygge hjerte-kar-sygdomme. De røde linser er supergode til supper, og grønne linser smager virkelig godt i salater og gryderetter.
KIKÆRTER
Protein: 9 g pr. 100 g i kogt tilstand.
Den lille ært med den store nøddesmag er rig på protein og kostibre og kan bruges til h ummus, i salater og til falaler. Prøv også at riste dem på p anden i lidt olie, og drys med salt, så har du en sund snack. Udover at smage skønt er kikærter gode for huden, tarmloraen og for dit energiniveau.
SE OGSÅ: Sådan laver du den perfekte hummus
VIDSTE DU, at en videnskabelig undersøgelse har vist, at folk, der spiser bønner mere end ire gange om ugen har 20% lavere risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme? Man mener, det skyldes bønners evne til at sænke forhøjet kolesteroltal. Kilde: Canadian Medical Association Journal
SE OGSÅ: Her er de sundeste frø - og hvordan du bruger dem