Isabel Christensen.

Da Isabel fik ansvaret for et andet lille menneske, ændrede det hendes syn på sundhed

Inden Isabel Christensen blev gravid med sin ældste søn, fyldte sundhed ikke meget for hende. I dag er hun optaget af tanken om at leve et langt og godt liv med en krop i topform, og det inkluderer bl.a. rene råvarer, et særligt kosttilskud, sundhedsgadgets, masser af søvn og jævnlige dyp i et koldtvandskar i baghaven.

Jeg interesserer mig rigtigt meget for sundhed, men sådan har det ikke altid været. 

Tidligere gik jeg egentligt ikke særligt højt op i, hvordan jeg levede, hvad jeg spiste, eller hvor meget jeg drak, men efter jeg blev gravid med vores ældste søn, har min syn på sundhed klart ændret sig. 

Under graviditeten begyndte jeg at gå hos diætist Stina Dannerfjord, fordi jeg tænkte, at nu skulle jeg bare have den sundeste og stærkeste krop, mens jeg var i gang med at ”lave” ham. 

Jeg begyndte i højere grad at tænke mere over, hvad jeg spiste, og i det hele taget hvordan jeg levede, for nu havde jeg pludselig ansvaret for et andet lille menneske, der voksede inde i min mave.

I dag fylder sundhed rigtigt meget i min hverdag – både den fysiske, men også den mentale. 

Det betyder meget for mig, at jeg har en stærk og sund krop for at kunne yde det optimale og være den bedste udgave af mig selv, og så jeg kan være der for mine to drenge. For mig er sundhed en følelse af velvære, og jeg føler mig godt tilpas og enormt sund, når jeg husker på mig selv, træner, sover godt og spiser sundt.

Longevity-trenden optager mig meget, og jeg synes, at bio-hacking er virkelig interessant. Så nu tager jeg et kosttilskud, der hedder AG1, som er et pulver, jeg opløser i vand, og som indeholder alle de vitaminer og mineraler, som jeg har brug for. 

Jeg lytter også til mange sundhedspodcasts og er især meget inspireret af Gary Brecka, der er biohacker. Foruden en række podcasts har han også udviklet et system, han kalder The Ultimate Human, som består af en række forskellige ting, som du kan gøre for at optimere din sundhed og longevity, og som jeg så vidt muligt følger.

Min søvn er vigtig for min sundhed, og det betyder alt, at jeg føler mig frisk og udhvilet, når jeg vågner om morgenen. 

Jeg går altid i seng kl. 22, så min krop får hvile i de rigtige timer i løbet af natten, og i nogle perioder sover jeg på en Bemer-madras (særlig madras, der har til formål at forbedre mikrocirkulationen, red.). 

Den er med til at sætte gang i detox af kroppen og udrensning af organerne og gør, at jeg føler mig friskere, ser bedre ud og har mere overskud og energi. 

Jeg har også en Oura-ring, som er en ring, der kan tracke min søvn og fortælle noget om, hvor dybt, jeg sover og hvor meget REM søvn, jeg får. Samtidig måler den også min hvilepuls og hvor aktiv, jeg har været den foregående dag.

Isabel Christensen ved et vildmarksbad.
”Jeg føler mig virkelig sund, når jeg har siddet udenfor i det kolde vand eller været til cryobehandling. Kulden giver det vildeste boost til kroppen”

Kosten betyder meget, og hele ideen om whole food – hvor du spiser hele råvaren i sin naturlige form – tiltaler mig meget.

 Jeg har tidligere været veganer og har i en periode også levet rent vegetarisk, men i øjeblikket gider jeg ikke regler eller begrænsninger i forhold til min kost. 

Vi spiser overvejende plantebaseret, men ind imellem får vi også lidt kød fra vores gode lokale slagter. Jeg vil helst handle lokalt og køber altid økologisk og mad af god kvalitet, og du finder aldrig forarbejdet kød og pålæg i mit køleskab.

Vi bor på en gård, som er omgivet af natur og tæt på stranden. Naturen betyder meget for mig, fordi den giver frisk luft og ro. 

I haven har vi et koldtvandskar, som jeg bruger hver dag året rundt. Jeg sidder typisk i det kolde vand i et par minutter ad gangen, og bagefter går jeg i sauna. 

Når tiden tillader det, supplerer jeg med cryotherapy hos One Thirty Labs cirka en gang om ugen. Jeg føler mig virkelig sund, når jeg har siddet udenfor i det kolde vand eller været til cryobehandling. Kulden giver det vildeste boost til kroppen, når den bagefter går i gang med at varme sig selv op. Jeg føler mig så frisk og godt tilpas – og fuld af energi.

Om Isabel Christensen, 38 år

  • Aktuel med en kollektion af duge og puder under navnet Housewife. 
  • Gift med komiker Casper Christensen.
  • Mor til to drenge på 4 og 7 år.