Portræt Kristina Trolle, i en grå striktrøje.

Da Kristina Trolle brækkede nakken, lærte hun en vigtigt lektie

Da astrolog Kristina Trolle for to år siden brækkede nakken i et biluheld, blev det endnu mere tydeligt for hende, at sundhed ikke kun er noget kropsligt. Det er i lige så høj grad forbundet til sind og ånd.

Sundhed handler for mig om tre ting, nemlig om krop, sind og ånd. 

De tre ting hænger uløseligt sammen, og for at jeg kan føle mig sund, er det vigtigt, at der er balance mellem de tre parametre. 

Jeg er selvfølgelig opmærksom på at drikke nok vand, spise sundt og få min søvn og i det hele taget få dækket mine fysiske behov, men min sundhed handler om så meget mere end min krop. 

Den handler også om et energifelt, som jeg har omkring mig, og som jeg er meget opmærksom på at passe på for ikke at blive drænet. For selvom man ikke kan se energierne, siger man, at de taler tydeligere end ord.

Mit fokus på sundhed har helt klart ændret sig med alderen, og en del af min sundhed har i høj grad været at forstå mig selv, og hvem jeg er, være opmærksom på mine mønstre, og hvad jeg kommer fra. 

Som ung havde jeg en spiseforstyrrelse, og den første halvdel af mit liv var derfor præget af et utroligt stort fokus på mad og krop og på restriktioner og kontrol. Så hvor sundhed før i tiden udelukkende handlede om det fysiske – om mad, om træning og særligt om det at være slank, så handler det i dag om, hvordan jeg har det.

Min krop er containeren for min sjæl, men jeg er meget mere end min krop, og den indsigt har ændret rigtigt meget for mig. 

Jeg har lært at lytte til mine behov og have tillid til, at kroppen ved, hvad den har brug for. Jeg har ingen dont's, men minimerer sukker og alkohol, og så spiser jeg ikke kød. Ikke fordi det er en religion for mig, men min krop kalder bare ikke på det.

For to år siden brækkede jeg nakken i et biluheld og måtte ligge ned i et halvt år, og det fik mig til at ændre kurs fra at have været én, der altid arbejdede meget.

Det var ikke det, der åbnede mig spirituelt, for jeg har altid haft det spirituelle i mig, men det tog mig et spadestik dybere og åbnede mine øjne for, at jeg ikke skal være i hamsterhjulet eller tjene masser penge.

Mit sygdomsforløb lærte mig også at gå med det, som jeg mærker, og har været med til at give mig en enorm tillid til, at det hele nok skal gå, hvis bare jeg følger min lyst og intuition. For hvad nytter det, at jeg spiser helt vildt sundt, hvis jeg glemmer at lytte til mig selv og sætte grænser.

Selvom jeg har fem stivgjorte nakkehvirvler, er jeg så heldig, at jeg faktisk kan gøre ret meget fysisk, men bare ikke så længe ad gangen. 

Naturen spiller en utroligt vigtig rolle for min sundhed, og jeg føler mig allersundest, når jeg opholder mig udenfor. Desværre kan jeg ikke længere løbe, men til gengæld går jeg 10 km om dagen med min hund og cykler, hvis jeg f.eks. skal ned til byen og købe ind. 

Derudover underviser jeg i bevidst vejrtrækning samt yoga og pilates et par gange om ugen.

Jeg prøver at holde mig mentalt sund ved at lave åndedrætsøvelser, være opmærksom på at tænke positive tanker og i det hele taget gøre ting, der giver mig energi i stedet for at dræne. 

Jeg er også meget bevidst om at være til stede i nuet, og netop der er vejrtrækningen et effektivt redskab, fordi den er med til at forbinde os til vores krop og skabe jordforbindelse.

Om Kristina Trolle, 51 år

  • Rådgiver virksomheder og private i personlig udvikling gennem astrologi og afholder astrologiske retreats. 
  • Sammen med sin søn står hun desuden bag podcasten ”Ramt af stjernerne” – en podcast om astrologi og spiritualitet – og er forfatter til flere bøger, bl.a. ”De 7 universelle love”. 
  • Har fire voksne børn.
  • Bor sammen med sin kæreste og hund.