Opskrifter med løg

Fiskefrikadeller med løgkarse, honningsyltede agurker og salsa verde

Fiskefrikadellerne her er rørt på frisk torskefilet og tilsmagt med den vilde urt løgkarse, men du kan også bruge ramsløg eller forårsløg i stedet for.

Ingredienser

  • Fiskefrikadeller:
  • 800 g filet af hvid fisk, f.eks. torsk
  • 2 æg
  • 1 løg, revet
  • 1 spsk loppefrøskaller eller majsstivelse
  • 3 tsk salt
  • ½ dl løgkarse, finthakket (alternativt ramsløg eller forårsløg)
  • Honningsyltede agurker:
  • 2 agurker
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 rød chili, prikket med en gaffel
  • Salsa verde:
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • ½ dl løgkarseblade, finthakkede (alternativt ramsløg eller persille)
  • 1 spsk ramsløgkapers (alternativt almindelige kapers
  • 2 spsk rødløg, finthakket
  • 1 lille bundt purløg, fintsnittet
  • 1 tsk salt
  • 1-2 spsk citronsaft
  • Tilbehør:
  • Løgkarseblade til pynt (alternativt spæde salatblade)
  • Kartofler eller brød til servering

Sådan gør du

  1. Fiskefrikadeller:
  2. Del fiskefileterne i to, og hak den ene del fint – gerne på en foodprocessor – og den anden del groft. Bland fiskekødet og de øvrige ingredienser godt sammen. Lad farsen trække på køl i 20-30 minutter. Form fiskefrikadellerne mellem to skeer, og sæt dem på en varm pande med smeltet smør. Steg dem 4-5 minutter på hver side.
  3. Agurker:
  4. Skræl agurkerne, og skær dem i skiver på cirka 2 mm. Bring de øvrige ingredienser i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom agurkerne heri. Rør rundt, og læg låg på. Lad gryden stå på køkkenbordet og trække frem til servering.
  5. Salsa verde:
  6. Rør alle ingredienser sammen, og smag til. Server fiskefrikadellerne med syltede agurker og salsa verde.
PRØV OGSÅ: All-in-one tofupande