Fiskefrikadeller med løgkarse, honningsyltede agurker og salsa verde
Fiskefrikadellerne her er rørt på frisk torskefilet og tilsmagt med den vilde urt løgkarse, men du kan også bruge ramsløg eller forårsløg i stedet for.
Ingredienser
- Fiskefrikadeller:
- 800 g filet af hvid fisk, f.eks. torsk
- 2 æg
- 1 løg, revet
- 1 spsk loppefrøskaller eller majsstivelse
- 3 tsk salt
- ½ dl løgkarse, finthakket (alternativt ramsløg eller forårsløg)
- Honningsyltede agurker:
- 2 agurker
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 spsk honning
- 2 spsk vand
- 1 tsk salt
- 10 sorte peberkorn
- 1 rød chili, prikket med en gaffel
- Salsa verde:
- 2 dl creme fraiche 38%
- ½ dl løgkarseblade, finthakkede (alternativt ramsløg eller persille)
- 1 spsk ramsløgkapers (alternativt almindelige kapers
- 2 spsk rødløg, finthakket
- 1 lille bundt purløg, fintsnittet
- 1 tsk salt
- 1-2 spsk citronsaft
- Tilbehør:
- Løgkarseblade til pynt (alternativt spæde salatblade)
- Kartofler eller brød til servering
Sådan gør du
- Fiskefrikadeller:
- Del fiskefileterne i to, og hak den ene del fint – gerne på en foodprocessor – og den anden del groft. Bland fiskekødet og de øvrige ingredienser godt sammen. Lad farsen trække på køl i 20-30 minutter. Form fiskefrikadellerne mellem to skeer, og sæt dem på en varm pande med smeltet smør. Steg dem 4-5 minutter på hver side.
- Agurker:
- Skræl agurkerne, og skær dem i skiver på cirka 2 mm. Bring de øvrige ingredienser i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom agurkerne heri. Rør rundt, og læg låg på. Lad gryden stå på køkkenbordet og trække frem til servering.
- Salsa verde:
- Rør alle ingredienser sammen, og smag til. Server fiskefrikadellerne med syltede agurker og salsa verde.
PRØV OGSÅ: Søde kartofler med knas
PRØV OGSÅ: Smørristet knoldselleri
PRØV OGSÅ: All-in-one tofupande