Opskrift på æbletærte med valnøddebund

Æbletærte med valnøddebund

6

Ingredienser

  • 3 gode danske æbler, skåret i fine skiver
  • 1 spsk kanel
  • Valnøddebund
  • 150 g valnødder
  • 200 g fuldkornsmel
  • 170 g smør
  • 1 æg
  • 30 g flormelis

Sådan laver du tærten

  1. Valnødderne males til mel i en blender eller foodprocessor. Bland alle ingredienserne til valnøddebunden, og saml så dejen til en fin rund bolle, som du lægger i køleskabet en times tid.
  2. Rul dejen ud til en tynd bund, og kom den i en smørsmurt tærteform. Læg de fine æbleskiver i kønne mønstre, og strø derefter med kanel. Bag æbletærten ved 175 grader i ca. 35-40 min.
  3. Tip:
  4. Du kan også tilføre krydderier til dejen, eksempelvis ingefær, kardemomme, kanel eller nelliker – de passer alle fortrinligt med æbler.