And med ingefær

And med ingefær

God, også som gæstemad, for kødet kan steges dagen forud, ligesom saucen kan laves næsten færdig.

4 personer

Ingredienser

  • 2 stk. andebryst
  • Marinade:
  • salt og ½ tsk. kinesisk fem-krydderi
  • 1 tsk. finthakket ingefær
  • 1 tsk. finthakket hvidløg
  • 4 spsk. eddike
  • 1 spsk. sukker
  • drys af 3-4 spsk. hakkede jordnødder (de saltede kan sagtens bruges)
  • Sauce:
  • 1 spsk. neutral olie
  • 1 tsk. finthakket hvidløg
  • 1 chili, renset og skivet
  • 12 tynde skiver ingefær
  • 2 spsk. hoisin sauce
  • 2 spsk. soja
  • 2 tsk. sherry (eller risvin)
  • 2 spsk. fish sauce
  • salt
  • 4 dl bouillon
  • 1 bdt. forårsløg
  • 2-3 tsk. Maizena udrørt i 2-3 spsk. Vand til jævning

  1. Bland salt, fem-krydderi, ingefær, hvidløg, eddike og sukker med lidt varmet vand. Læg andestykkerne i en frostpose, hæld marinaden ved, og bind en knude. Læg kødet i køleskabet i 8-10 timer.
  2. Dup kødet tørt, og steg det ved 200 gr. I ca. 20 min., eller til det er gennemstegt.
  3. Varm olien til saucen op i en wok eller sauterpande. Tilsæt først hvidløg og chili, og derefter alt det øvrige, bortset fra bouillon og forårsløg, og rør godt. Når alt er gennemvarmt, tilsættes andekødet i skiver, bouillon og forårsløg, og det hele varmes igennem, jævnes let og smages til. Drys med peanuts, og server med løse ris.