And med ingefær
God, også som gæstemad, for kødet kan steges dagen forud, ligesom saucen kan laves næsten færdig.
4 personer
Ingredienser
- 2 stk. andebryst
- Marinade:
- salt og ½ tsk. kinesisk fem-krydderi
- 1 tsk. finthakket ingefær
- 1 tsk. finthakket hvidløg
- 4 spsk. eddike
- 1 spsk. sukker
- drys af 3-4 spsk. hakkede jordnødder (de saltede kan sagtens bruges)
- Sauce:
- 1 spsk. neutral olie
- 1 tsk. finthakket hvidløg
- 1 chili, renset og skivet
- 12 tynde skiver ingefær
- 2 spsk. hoisin sauce
- 2 spsk. soja
- 2 tsk. sherry (eller risvin)
- 2 spsk. fish sauce
- salt
- 4 dl bouillon
- 1 bdt. forårsløg
- 2-3 tsk. Maizena udrørt i 2-3 spsk. Vand til jævning
- Bland salt, fem-krydderi, ingefær, hvidløg, eddike og sukker med lidt varmet vand. Læg andestykkerne i en frostpose, hæld marinaden ved, og bind en knude. Læg kødet i køleskabet i 8-10 timer.
- Dup kødet tørt, og steg det ved 200 gr. I ca. 20 min., eller til det er gennemstegt.
- Varm olien til saucen op i en wok eller sauterpande. Tilsæt først hvidløg og chili, og derefter alt det øvrige, bortset fra bouillon og forårsløg, og rør godt. Når alt er gennemvarmt, tilsættes andekødet i skiver, bouillon og forårsløg, og det hele varmes igennem, jævnes let og smages til. Drys med peanuts, og server med løse ris.