Opskrift på asparges med rygeost, rejer og ramsløg

Asparges med rygeost, rejer og ramsløg

Brug de friskeste, sprødeste grønsager, du kan få fingre i og ikke nødvendigvis dem i opskriften.

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 500 g hvide asparges
  • 500 g grønne asparges
  • 1 bakke rygeost 10%
  • 1 dl piskefløde
  • citronsaft
  • 100 g vilde urter, f.eks. fuglegræs eller 1 bakke babysalat
  • 1 kg pil-selv-rejer
  • Brød og hvidvin til servering

Sådan laver du asparges med rygeost

  1. Skræl de hvide asparges, skær dem i mindre stykker og kog dem i vand med salt i 4 min. Skær enderne af de grønne asparges og kog dem ganske kort i vandet.
  2. Rør rygeost forsigtigt sammen med piskefløde og citronsaft – pas på med ikke at røre for meget, da cremen nemt kan skille. Smør rygeostcremen ud på tallerkener og fordel asparges ovenpå. Vend med vilde urter eller salatblade.
  3. Pil rejerne på forhånd og fordel dem over aspargeserne – eller lad hvert familiemedlem pille sine egne rejer. Det er en dejlig beskæftigelse på en solrig forårsaften. Gerne med et glas hvidvin ved hånden.
  4. Se også opskrift på Asparges-risotto.