Gedigen efterårsmad
Næringsindhold
- Energi pr. person:650 Kcal
- Fedt:29 %
- Protein:23 %
- Kulhydrat:48 %
4
Ingredienser
- 600 g jordskokker
- lidt citronsaft
- 1 spsk smør
- salt, friskkværnet peber.
- Slaw med rødbede:
- 2 kogte, pillede rødbeder i stave eller strimler
- 2 udkernede røde æbler, f.eks cox orange i stave eller strimler
- 1 god håndfuld rucola
- 35 g ristede hasselnøddekerner
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk bær- eller rødvinseddike.
- 300 g rugbrød.
- Koteletter:
- 4 svinekoteletter a 125 g
- 2 tsk rapsolie
- lidt frisk eller tørret rosmarin
Sådan gør du
- Kog jordskokkerne møre med lidt salt og citronsaft – sidstnævnte for at hindre misfarvning. Afdryp og mos dem groft med smør, smag til med salt og peber.
- Riv rødbederne groft, udkern og skær æblerne i tynde stave og bland derefter rødbede, æble og rucola med nødder. Smag til med olivenolie og bær-eddike samt salt og peber.
- Dup kødet tørt, krydr med salt, peber og rosmarin, brun koteletterne på begge sider, dæmp varmen og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side efter tykkelse.