Opskrift på gedigen efterårsmad

Gedigen efterårsmad

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    29 %
  • Protein:
    23 %
  • Kulhydrat:
    48 %

4

Ingredienser

  • 600 g jordskokker
  • lidt citronsaft
  • 1 spsk smør
  • salt, friskkværnet peber.
  • Slaw med rødbede:
  • 2 kogte, pillede rødbeder i stave eller strimler
  • 2 udkernede røde æbler, f.eks cox orange i stave eller strimler
  • 1 god håndfuld rucola
  • 35 g ristede hasselnøddekerner
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk bær- eller rødvinseddike.
  • 300 g rugbrød.
  • Koteletter:
  • 4 svinekoteletter a 125 g
  • 2 tsk rapsolie
  • lidt frisk eller tørret rosmarin

Sådan gør du

  1. Kog jordskokkerne møre med lidt salt og citronsaft – sidstnævnte for at hindre misfarvning. Afdryp og mos dem groft med smør, smag til med salt og peber.
  2. Riv rødbederne groft, udkern og skær æblerne i tynde stave og bland derefter rødbede, æble og rucola med nødder. Smag til med olivenolie og bær-eddike samt salt og peber.
  3. Dup kødet tørt, krydr med salt, peber og rosmarin, brun koteletterne på begge sider, dæmp varmen og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side efter tykkelse.