opskrift cheesecake med gin og tonic

Gin og tonic-cheesecake

Her får du opskriften på en lækker cheesecake med gin og tonic. Du laver den flotte gin og tonic-cheesecake præcis lige som en almindelig cheesecake, bare med gin i cremen. Den fine pink gele, der kommer ovenpå gin og tonic-cheesecaken, laver du med pink tonic. Kan du ikke skaffe det, så kan almindelig tonic også sagtens bruges, så bliver geleen på din cheesecake bare klar i stedet for pink. Se her, hvordan du laver en lækker cheesecake med gin og tonic:

1 cheesecake til 6-8 personer

Ingredienser

Bunde:

  • 200 g smør
  • 300 g fintsmuldrede digestive

Fromage:

  • 8 blade husblas
  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 100 g sukker
  • 400 g naturel flødeost
  • 2 dl cremefraiche 18- eller 38%
  • korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 2 tsk. usprøjtet fintrevet appelsinskal
  • 2 dl gin
  • 2 dl piskefløde

Pink tonicgelé:

  • 5 blade husblas
  • 5 dl pink tonic
  • 100 g sukker

Pynt:

  • 2 usprøjtede lime

Tilbehør:

  • flødeskum

Sådan laver du cheesecake med gin & tonic:

  1. Bunden: Smelt smørret, kom kiksene i, og bland det godt. Fordel blandingen i en firkantet form (22x22 cm), eller en springform på 22 cm i diameter, foret med husholdningsplastfilm.
  2. Brug bagsiden af en ske til at presse kiksemassen sammen i formens bund. Stil bunden tildækket i køleskabet.
  3. Cremen: Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommerne med sukkeret. Rør flødeosten, cremefraiche, vanilje, appelsinskal og gin sammen.
  4. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad, eller i mikroovn. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen, og vend den i resten.
  5. Pisk fløden til blødt flødeskum. Vend flødeskummet i flødeosteblandingen.
  6. Hæld flødeosteblandingen over kiksebunden. Stil flødeostekagen tildækket i køleskab 5-6 timer.
  7. Pink tonicgelé: Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Kog tonic ned til 3 dl. Tilsæt sukkeret, og kog op til sukkeret er opløst. Tag gryden fra varmen.
  8. Tag husblassen op, og knug vandet af den. Kom husblassen i tonicblandingen, og rør rundt, til den er opløst. Lad geléen afkøle, til den er næsten kold. Fordel den over cheesecaken.
  9. Stil igen kagen tildækket i køleskab, ca. 4 timer. Server kagen i tern, pyntet med kvarte tynde skiver lime, og giv flødeskum til.