Gin og tonic-cheesecake
Her får du opskriften på en lækker cheesecake med gin og tonic. Du laver den flotte gin og tonic-cheesecake præcis lige som en almindelig cheesecake, bare med gin i cremen. Den fine pink gele, der kommer ovenpå gin og tonic-cheesecaken, laver du med pink tonic. Kan du ikke skaffe det, så kan almindelig tonic også sagtens bruges, så bliver geleen på din cheesecake bare klar i stedet for pink. Se her, hvordan du laver en lækker cheesecake med gin og tonic:
1 cheesecake til 6-8 personer
Ingredienser
Bunde:
- 200 g smør
- 300 g fintsmuldrede digestive
Fromage:
- 8 blade husblas
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 100 g sukker
- 400 g naturel flødeost
- 2 dl cremefraiche 18- eller 38%
- korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljeekstrakt
- 2 tsk. usprøjtet fintrevet appelsinskal
- 2 dl gin
- 2 dl piskefløde
Pink tonicgelé:
- 5 blade husblas
- 5 dl pink tonic
- 100 g sukker
Pynt:
- 2 usprøjtede lime
Tilbehør:
- flødeskum
Sådan laver du cheesecake med gin & tonic:
- Bunden: Smelt smørret, kom kiksene i, og bland det godt. Fordel blandingen i en firkantet form (22x22 cm), eller en springform på 22 cm i diameter, foret med husholdningsplastfilm.
- Brug bagsiden af en ske til at presse kiksemassen sammen i formens bund. Stil bunden tildækket i køleskabet.
- Cremen: Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommerne med sukkeret. Rør flødeosten, cremefraiche, vanilje, appelsinskal og gin sammen.
- Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad, eller i mikroovn. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen, og vend den i resten.
- Pisk fløden til blødt flødeskum. Vend flødeskummet i flødeosteblandingen.
- Hæld flødeosteblandingen over kiksebunden. Stil flødeostekagen tildækket i køleskab 5-6 timer.
- Pink tonicgelé: Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Kog tonic ned til 3 dl. Tilsæt sukkeret, og kog op til sukkeret er opløst. Tag gryden fra varmen.
- Tag husblassen op, og knug vandet af den. Kom husblassen i tonicblandingen, og rør rundt, til den er opløst. Lad geléen afkøle, til den er næsten kold. Fordel den over cheesecaken.
- Stil igen kagen tildækket i køleskab, ca. 4 timer. Server kagen i tern, pyntet med kvarte tynde skiver lime, og giv flødeskum til.
Skønne opskrifter med gin
Andre lækre opskrifter på cheesecakes
-
Vaniljecheesecake med passionsfrugt
-
Vanilje-citroncheesecake med sommerbær
-
Cheesecake med hvid chokolade og lime
-
Hvid chokolade-cheesecake
-
Lav en lækker choko-cheesecake med solbær
-
Cappuccino fudge chokolade cheesecake
-
Chokolade-lime cheesecake
-
Smuk cheesecake med hvid chokolade, lime og rabarbergele