Grillede hummerkløer og jomfruhummere
Varm grillen op, og smid de dejligste ting, du kan få fat på lige nu, på den. Server friskgrillede skaldyr og masser af sprøde grøntsager sammen med grøn salat og godt brød. Skænk et køligt glas hvidvin, og læn dig tilbage. Så er det sommer!
4
Ingredienser
- 600 g jomfruhummere
- 4 hummerkløer
- 300 g hestebønner i skal
- 4 nye løg
- 2 fennikelknolde, skåret i 8 dele
- 2 citroner, skåret i halve
- Hvidløgssmør:
- 150 g smør
- 1 dl persille, finthakket
- 2 fed hvidløg, revet fint
- 1 tsk salt
- Til servering:
- brød
Sådan gør du
- Hvidløgssmør:
- Skær smørret i tern, og bland det med persille, hvidløg og salt. Rul bagepapir omkring smørret, og sæt det på køl, indtil det skal bruges.
- Varm en grill op, til den er meget varm (eller brug en pande). Grill jomfruhummerne ca. 2 minutter på hver side, giv hummerkløerne ca. 3-4 minutter på hver side, og grill grøntsagerne, til de er møre. Hestebønner og fennikel skal have ca. 5 minutter på hver side. Citroner og løg er færdige efter 6-7 minutter – grill dem kun på skæresiden.
- Smut hestebønnerne ud af skallen, inden de spises. Server de grillede skaldyr og grøntsager med citron, brød og hvidløgssmør til – og en frisk grøn salat ved siden af.
PRØV OGSÅ: Salat med jordbær, balsamico og hyld