Opskrift på grød med frugtkompot

Grød med frugtkompot

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    245 Kcal
  • Fedt:
    11 %
  • Protein:
    16 %
  • Kulhydrat:
    73 %

4

Ingredienser

  • Tilberedningstid: 15 min
  • 1 rødt æble
  • 1 pære
  • 1 stang vanille
  • 1/4 dl sukker
  • 4 dl femkornsflager fra Urtekram
  • 5 dl vand
  • 7 dl minimælk
  • salt.

Sådan gør du

  1. Skær æble og pære i små stykker og kom det i en gryde sammen med en flækket vanillestang samt sukker.
  2. Bring langsomt frugten i kog og lad den simre, til frugten er mør.
  3. Kom femkornsflagerne i en tykbundet gryde, hæld vandet over og bring det i kog under omrøring. Tilsæt mælk og lad det simre et par minutter, til grøden er tyk og jævn.
  4. Smag til med salt, og servér straks med lun æble-pærekompot.

TIP

Grøden kan koges på alle slags kornflager, så brug, hvad du har i skabet.

Energi pr. person: 245 kcal, fedt 11%, protein 16%, kulhydrat 73%.