Opskrift på hakkebøf

Klassisk hakkebøf med bagte rødder og rødbede-tzatziki

Klassisk på den skønne måde! Vælg de rodfrugter, du bedst kan lide, eller hvad du lige har. Her har jeg brugt persillerod, pastinak og skorzonerrødder.

Hakkebøf med bagte rødder og rødbede-tzatziki til 4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Bagte rodfrugter:
  • 1½-2 kg blandede rødder
  • olivenolie
  • salt
  • Hakkebøffer:
  • 600 g hakket oksekød
  • olivenolie
  • salt og peber
  • Rødbede-tzatziki:
  • 250 g rødbede, skrællet
  • 250 g tyk yoghurt
  • 2-3 spsk peberrod, fintrevet
  • 1 fed hvidløg
  • 3-4 spsk god olivenolie
  • salt
  • Æbler og løg:
  • 2-3 syrlige æbler
  • 1-2 rødløg
  • olivenolie
  • mild eddike

Sådan laver du hakkebøffer med bagte rodfrugter og rødbede-tzatziki

  1. Bagte rodfrugter: Tænd ovnen på 220 grader. Skræl rødderne, og skær dem i stave. Vend dem med olivenolie og salt. Bred dem ud på et stykke bagepapir på en bageplade, og steg dem i den varme ovn, til de er møre og gyldne. Afslut evt. med grill.
  2. Hakkebøffer: Form fire hakkebøffer, og steg dem i olivenolie på en varm pande. Krydr dem med salt og peber.
  3. Tzatziki: Riv rødbeden fint. Vend den i yoghurten, og smag til med peberrod, hvidløg, olivenolie og salt.
  4. Salat: Skær æbler og løg i både, og vend begge dele med olivenolie og mild eddike. 
  5. Server hakkebøfferne med æblesalaten, tzatziki og rødder.