Hjemmelavet parfait med makron og rabarber
En nem og dejlig måde at lave hjemmelavet is på, da isen bare får lov at passe sig selv i fryseren. Makronerne og rabarberkompotten yder hinanden perfekt modspil.
5
Ingredienser
- Ca. 300 g rabarber skåret i mindre stykker
- 1 vaniljestang splittet på langs
- ca. 150 g sukker
- 5 spsk vand
- Parfait:
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 100 g flormelis
- korn fra en vaniljestang
- 1 knsp salt
- 6 dl piskefløde
- 14 makroner, knust helt fint
Sådan laver du parfait
- Kom rabarber, vaniljestang, sukker og vand i en tykbundet gryde og lad kompotten simre under låg i ca. 10 min, til rabarberstykkerne bliver bløde. Tak nu låget af, og lad kompotten koge ind til en sirupsagtig i konsistensen. Lad den køle helt af.
- Pisk æggeblommerne med flormelis og vanilje til den har konsistens som en tyk, lys og skummende æggesnaps. Tilsæt salt. Pisk fløden til blødt, men fast skum og vend den i æggesnapsen med de fint knuste makroner. Hæld iscremen i en form, og vend den helt afkølede kompot i isblandingen, således at der stadig er streger af kompot midt i den lyse is. Beklæd formen med film, og frys parfaiten i mindst 6 timer.
- Salt i is lyder mærkeligt, men prøv det. En meget lille smule løfter smagen på forunderligvis.
- Se også opskrift på Rabarber-parfait med jordbærpure og rå-syltede rabarber.