Honningkage med syltet appelsinskal
En rigtig dejlig, duftende og aromatisk krydret kage, som smager vidunderligt med koldt smør og en varm kop earl grey. Kagen holder sig rigtig fint hvis den pakkes godt ind, og bliver faktisk kun bedre af at få lov at ligge køligt en uges tid eller to.
1
Ingredienser
- 1 stor kage
- 350 g muscovadosukker
- 350 g honning
- 100 g smør
- saft fra en usprøjtet appelsin
- 1,5 dl vand
- 2 æg
- 650 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 3 tsk stødt kanel
- 2 tsk natron
- 1 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 dl syltet appelsinskal
- evt. en håndfuld lyse rosiner
Sådan laver du honningkage
- Kom muscovadosukker, honning, smør, appelsinsaft og vand i en gryde og varm blandingen op, indtil sukkeret er smeltet og massen er glat. Stil gryden til side og lad den køle ned i ti minutters tid. Tænd ovnen på 170 grader.
- Tag en skål og bland hvedemel, salt natron og krydderier. Rør æggene i den afkølede honningmasse, pisk grundigt imellem hvert æg og si derefter mel-krydderblandingen i dejen. Rør til dejen er glat og uden klumper. Tilsæt afslutningsvis rosiner og syltet appelsinskal.
- Hæld dejen i en smurt form, enten en stor sandkageform eller en lille bradepande ca. 25x30. Bag honningkagen i 1- 1 ½ time alt efter hvilken form, du bruger. Kagen skal være helt gennembagt, så tjek med en tandstik eller lignende, før du tager den ud af ovnen.
- Lad kagen køle helt på en rist nede i formen, før du vender den ud.
- Se også opskrift på Bagte blommer med sprøde kanelkager.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.
- Nøgleord til denne opskrift: dessert, kage, honnigkage, honning, appelsin, opskrift.