Hvidkål-æblesalat
Dansk hvidkål er den perfekte base i en vietnamesisk salat.
Ingredienser
- ¼ hvidkål
- 2 gulerødder
- 1 rødløg
- 1 rød chili
- 2 røde æbler
- 50 g mynte
- 2 spsk cashewnødder
- 2 spsk knuste peanuts
- 1 spsk sesamfrø
- 2 spsk ristede løg
- Dressing:
- 4 spsk fiskesauce
- 4 spsk limesaft
- 2 spsk neutral olie
- 1½ spsk sukker
- ½ spsk groftkværnet
- stødt sort peber
Sådan laver du hvidkål-æblesalat:
- Bland alle ingredienser til dressingen sammen, og lad den hvile. Skyl grøntsager og urter.
- Snit hvidkålen fint, skær gulerødderne i tynde strimler, og rødløg og chili i skiver. Skær æbler i tynde
- både, og hak mynten groft.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, tilsæt dressingen, og rør rundt. Anret salaten på et fad, og drys nødder, sesam og ristede løg over.
PRØV OGSÅ: Stegt oksekød på sprød salat