Sådan laver du hvidkål-æblesalat

Hvidkål-æblesalat

Dansk hvidkål er den perfekte base i en vietnamesisk salat.

Ingredienser

  • ¼ hvidkål
  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 1 rød chili
  • 2 røde æbler
  • 50 g mynte
  • 2 spsk cashewnødder
  • 2 spsk knuste peanuts
  • 1 spsk sesamfrø
  • 2 spsk ristede løg
  • Dressing:
  • 4 spsk fiskesauce
  • 4 spsk limesaft
  • 2 spsk neutral olie
  • 1½ spsk sukker
  • ½ spsk groftkværnet
  • stødt sort peber

Sådan laver du hvidkål-æblesalat:

  1. Bland alle ingredienser til dressingen sammen, og lad den hvile. Skyl grøntsager og urter.
  2. Snit hvidkålen fint, skær gulerødderne i tynde strimler, og rødløg og chili i skiver. Skær æbler i tynde
  3. både, og hak mynten groft.
  4. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, tilsæt dressingen, og rør rundt. Anret salaten på et fad, og drys nødder, sesam og ristede løg over.