Jomfruhummer opskrift

Jomfruhummer og torsk med spidskål, estragon og pastis

Opskrift på lækker forret med jomfruhummer, jomfruhummerhaler og torsk - god til en festmiddag eller nytårsaften.

Jomfruhummer og torsk til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 500 g torskefilet eller lign. hvid fisk
  • 4 hele jomfruhummere
  • 16 jomfruhummerhaler
  • lidt rapsolie
  • 1 spsk Pastis
  • 200 g skrællede jordskokker
  • 2 dl. fiskebouillon eller anden bouillon.
  • 1 spidskål, skåret i kvarte
  • 2 spsk frisk estragon
  • skallen af en halv usprøjtet citron skåret i fine strimler
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 fed hvidløg, finhakkket
  • 2 grene frisk timian.

Sådan laver du jomfruhummer og torsk

  1. 1. De fire hele jomfruhummere flækkes på langs med en skarp kniv. Kom dem i fadet med huller. Tilsæt hvidløg, dryp med rapsolie, krydr med salt og peber og stænk med Pastis.
  2. 2. Skær jordskokkerne i ensartede stykker og læg dem i nederste fad (den uden huller). Hæld kogende bouillon over og læg spidskålen oven på.
  3. 3. Skær fisken i tynde skiver med en skarp kniv og rul den om jomfruhummerhalerne. Krydr med salt og peber og placer dem i den øverste etage, som er smurt med lidt rapsolie.
  4. 4. Stil alle fade i en 210 grader forvarmet ovn i 30-40 min. Hvor længe det skal have afhænger af udskæringen – jo mindre udskæring desto hurtigere vil de blive tilberedt.
  5. 5. Ved servering drysses med friske estragonblade.