Frisk sommerdessert: Jordbærgranita med mynte
En vidunderlig sval og læskende sommerdessert. Mynten giver yderligere smag og friskhed til denne dejlige sommerdessert.
7
Ingredienser
- 3,5 dl kogende vand
- 3 dl sukker
- saft fra en halv citron
- ca 3 spsk finthakket, schewizisk mynte
- ca. 600 g friske jordbær
- Tilbehør:
- pisket fløde
- mynte.
Sådan laver du jordbærgranita:
- Bland vand, sukker og citronsaft i en skål og rør indtil sukkeret er opløst. Lad blandingen køle ned til stuetemperatur.
- Blend jordbær og sukkervand til massen er glat. Hæld jordbærblandingen i en flad beholder, jo større flade, jo hurtigere fryser massen. Sæt låg på beholderen, og sæt den i fryseren. Frys i en time, eller indtil siderne af massen er isnet til.
- Tag blandingen ud og brug en gaffel til at skrabe de frosne områder af granitaen ind mod midten. Gentag dette trin ca. hver time, indtil blandingen kun består af flage-agtige krystaller.
- Lad isen være i fryseren, indtil den skal serveres. Løsn granitaen op med en gaffel før den anbringes i kolde skåle, og serveres med ganske let pisket fløde og lidt frisk mynte.
- Prøv også medalje med jordbær-makron-skum