opskrift på tærte med abrikoser og mandelfyld

Kageopskrift: Små tærter med abrikoser og mandelfyld

6

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 150 g tørrede abrikoser
  • 1½ dl Madeira, sød sherry eller Tawny port
  • Mørdej
  • 120 g hvedemel
  • 2 spsk flormelis
  • 80 g koldt smør i tern
  • 1 æggeblomme
  • Mandelfyld
  • 75 g blødt smør
  • 75 g mandelmel
  • 4 spsk sukker
  • 1 æg
  • ½ tsk vaniljesukker

Sådan laver du tærterne

  1. Læg abrikoserne i blød i den søde vin, til de svulmer op.
  2. Lav mørdejen: Bland mel og sukker og smuldr smørret ud i blandingen. Brug eventuelt en foodprocessor. Saml dejen med æg og ælt den let sammen. Brug eventuelt 1 spsk vand, hvis du mangler lidt væde for at samle den. Form dejen til en flad kugle og pak den ind i plasticfolie. Sæt i køleskabet i 30-45 minutter.
  3. Rør ingredienserne til mandelfyldet sammen.
  4. Rul dejen ud til 3 mm tykkelse og skær den i cirkler, der passer til 6 små portionstærteforme. Tryk dejen fast i formene og prik den med en gaffel. Smør mandelfyldet i bunden af hver tærte, tag abrikoserne op af vinen og fordel dem i formene. Kassér overskydende vin.
  5. Bag tærterne ved 200 grader i ca. 15 minutter til dejen er gylden, og mandelfyldet hæver op omkring abrikoserne. Lad kagerne køle helt af, og drys eventuelt med flormelis inden servering.