Opskrift på kamutboller

Kamutboller

Disse boller kommer fra Bornholm og kan mætte selv den mest hårdtarbejdende fisker, når han er på havet.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    150 Kcal

25

Ingredienser

  • 8-10 gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 liter lunkent vand
  • 600 g hvedemel
  • 600 g durummel
  • 300 g kamutmel
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk chiafrø (fås i helsekost)
  • ½ dl byggryn
  • 2 spsk økologisk rapsolie
  • æg til pensling
  • sesamfrø til drys

Sådan laver du kamutboller

  1. Dag 1. Drys sukker og salt over gæret. Rør lidt til gæren bliver flydende. Hæld vand i.
  2. Tilsæt mel, kerner og olie og ælt godt. Dejen må ikke være for hård, men lige til at ælte boller af.
  3. Tildæk dejen med et fugtigt viskestykke og stil dejen i køleskab med et til næste dag.
  4. Dag 2. Form bollerne og pensl dem med et æg. Drys sesamfrø henover og bag dem i en forvarmet ovn på 225 grader i 25 min.
  5. Se også opskrift på Kastanjebrød.