Karamelcreme med syltede rabarber
Fin forårsdessert, der byder på fløjlsblød karamelcreme, knasende karamelliserede peanuts og vaniljesyltede rabarber.
Karamelcreme med syltede rabarber til 4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- Creme:
- 100 g Dulcey fra Valrhona (karamelchokolade) eller hvid chokolade
- 150 ml piskefløde
- 1 nip salt
- Karamelliserede peanuts:
- 50 g sukker
- 50 g salte peanuts
- Syltede rabarber:
- 75 g rabarber
- 30 g sukker
- ⅓ stang vaniljekorn
- Pynt:
- Skovsyre, hvis du kan skaffe det.
Sådan laver du karamelcrem
- Creme:
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring piskefløde forsigtigt i kog, og hæld fløden over chokoladen. Rør energisk i midten af skålen, indtil massen samler sig. Smag til med salt. Stavblend massen, og sæt den i køleskabet mindst 4 timer – gerne natten over.
- Karamelliserede peanuts:
- Smelt sukker til gylden karamel i en tykbundet gryde. Tilsæt peanuts, og rør hurtigt rundt, indtil alle nødder er dækket med karamel. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af. Hak det fint.
- Syltede rabarber: Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vaniljekorn. Bring det hele i kog, og lad det simre i 5 min. Lad rabarberkompotten køle helt af.
- Servering: Pisk karamelcremen forsigtigt op, og fordel den i fire små skåle. Pynt med lidt karamelliserede peanuts, lidt rabarberkompot og et par blade skovsyre. Server resten af de karamelliserede peanuts og rabarberkompotten i skåle ved siden af.
PRØV OGSÅ: Bløde og søde kanelsnegle
PRØV OGSÅ: Rabarberpizza med vaniljeis
PRØV OGSÅ: Peanutbutter - pandekager