Opskrift på koldskål med råsyltede rabarber og shortbread

Koldskål med råsyltede rabarber og shortbread

Nyd rabarbersæsonen inden den slutter helt - inviter veninderne til middag og slut af med en omgang hjemmelavet koldskål med råsyltede rabarber og shortbread.

Ingredienser

  • Råsyltede rabarber
  • 100 g sukker
  • 2 dl vand
  • 500 g rabarber
  • 1 spsk citronsaft
  • Koldskål
  • 3 dl tykmælk
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 dl piskefløde
  • 2-3 spsk. flormelis
  • 1 pakke shortbread (engelske småkager)

Sådan laver du koldskål med råsyltede rabarber

  1. Rabarber: Kog vand og sukker sammen. Vask rabarberne og snit dem helt tyndt. Hæld den kogende sukkerlage over rabarberne og lad dem blive kolde.
  2. Koldskål: Kom tykmælk og kærnemælk op i en blender sammen med halvdelen af de råsyltede rabarber og det meste af rabarberlagen. Blend til lyserød koldskål. Rør fløden i til sidst og smag til med flormelis.
  3. Kom knust shortbread og resten af de råsyltede rabarber på toppen af koldskålen ved servering.