Koldskål med råsyltede rabarber og shortbread
Nyd rabarbersæsonen inden den slutter helt - inviter veninderne til middag og slut af med en omgang hjemmelavet koldskål med råsyltede rabarber og shortbread.
Ingredienser
- Råsyltede rabarber
- 100 g sukker
- 2 dl vand
- 500 g rabarber
- 1 spsk citronsaft
- Koldskål
- 3 dl tykmælk
- 3 dl kærnemælk
- 1 dl piskefløde
- 2-3 spsk. flormelis
- 1 pakke shortbread (engelske småkager)
Sådan laver du koldskål med råsyltede rabarber
- Rabarber: Kog vand og sukker sammen. Vask rabarberne og snit dem helt tyndt. Hæld den kogende sukkerlage over rabarberne og lad dem blive kolde.
- Koldskål: Kom tykmælk og kærnemælk op i en blender sammen med halvdelen af de råsyltede rabarber og det meste af rabarberlagen. Blend til lyserød koldskål. Rør fløden i til sidst og smag til med flormelis.
- Kom knust shortbread og resten af de råsyltede rabarber på toppen af koldskålen ved servering.