Kotelet opskrift med rabarber-ingefærkompot

Kotelet med rabarber-ingefærkompot

4

Ingredienser

  • 4 koteletter
  • lidt smør til stegning
  • salt og peber.
  • Rabarberkompot:
  • 400 g rabarber i skiver
  • 100 g rørsukker
  • 1 spsk hel sort peber
  • 2 spsk revet frisk ingefær.
  • Små stegte kartoffelkager:
  • 2 bagekartofler
  • 1 spsk hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olivenolie.

Sådan gør du

  1. Hæld rabarberne i et ildfast fad, drys med sukker, sort peber og vend rundt med ingefær. Bag i ovnen ved 175 grader i 15 minutter, tag det ud og køl ned. Hæld kompotten på steriliserede glas i køleskabet.
  2. Riv kartoflerne, vend dem straks i hvedemel, salt og peber. Fordi kartoflerne hurtigt bliver brune, skal de straks – ca. en spiseskefuld – steges på pande i olie ca. 3-5 minutter.
  3. Steg koteletterne på begge side i smør 5 minutter på hver side, drys med salt og peber og sevér dem med rabarberkompot og kartoffelkager.