Kotelet med rabarber-ingefærkompot
4
Ingredienser
- 4 koteletter
- lidt smør til stegning
- salt og peber.
- Rabarberkompot:
- 400 g rabarber i skiver
- 100 g rørsukker
- 1 spsk hel sort peber
- 2 spsk revet frisk ingefær.
- Små stegte kartoffelkager:
- 2 bagekartofler
- 1 spsk hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- lidt olivenolie.
Sådan gør du
- Hæld rabarberne i et ildfast fad, drys med sukker, sort peber og vend rundt med ingefær. Bag i ovnen ved 175 grader i 15 minutter, tag det ud og køl ned. Hæld kompotten på steriliserede glas i køleskabet.
- Riv kartoflerne, vend dem straks i hvedemel, salt og peber. Fordi kartoflerne hurtigt bliver brune, skal de straks – ca. en spiseskefuld – steges på pande i olie ca. 3-5 minutter.
- Steg koteletterne på begge side i smør 5 minutter på hver side, drys med salt og peber og sevér dem med rabarberkompot og kartoffelkager.