Krebinetter med æble-sellericreme og bagt pastinak

Krebinetter med æble-sellericreme og bagt pastinak

De klassiske krebinetter har fået selskab af noget nyt og spændende tilbehør - få opskriften på krebinetter med en lækker creme af æble og selleri her:

Krebinetter med æble-sellericreme og bagt pastinak til 4 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Bagte pastinakker:
  • 1 kg pastinakker
  • olivenolie
  • salt og peber
  • frisk timian.
  • Krebinetter:
  • 500 g hakket skinkekød
  • 1 lille håndfuld frisk salvie og timian
  • salt og peber
  • 1 æg
  • rasp.
  • Æblesellericreme:
  • 2 stængler sprød bladselleri i små tern
  • 1 mellemstort sprødt æble i små tern
  • ca 1 dl creme fraiche, 18/38 %
  • 1 tsk dijonsennep.

Sådan laver du krebinetter med æble-sellericreme og bagt pastinak

  1. 1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær evt. pastinakkerne i mindre stykker, og vend dem i olie, krydr med salt og peber og drys med friske timianblade. Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min.
  2. 2. Imens laves krebinetterne ved at blande krydderurterne med det hakkede skinkekød og krydre med salt og peber.
  3.  3. Form krebinetterne, vend dem i det sammenpisket æg, og derefter i rasp. Vent med at stege dem til der er 10 min tilbage af pastinakkernes bagetid. Bland sennep i cremefraichen og smag til med en smule salt og evt. et dryp honning, vend æble- og selleritern heri.
  4. 4. Steg krebinetterne i olie ved middelvarme i ca. 4 min på hver side. Server med de møre pastinakker og æblesellericremen.