Kulhydratfattig kyllingeburger med auberginefritter
Denne burgeropskrift består hovedsageligt af sundt fedt fra avocado, pesto, nødder, olie og protein fra kyllingen. Burgerbollerne er nemme at lave og rigtigt gode til madpakken.
4
Ingredienser
- 8 burgerboller:
- 30 g hasselnødder
- 3 æg
- 100 g Philadelphia light
- 1/2 tsk bagepulver
- 10 g Skallin eller HUSK
- 1/2 tsk salt
- 20 g sesamfrø
- Fyld til ca. 4 personer:
- 600 g kyllingebryst
- 2 avocadoer
- 2 spsk friskhakket persille
- 1 citron, saften herfra
- lidt salt
- 3 tomater
- 1 rødløg
- 1/4 iceberg, eller anden salat
- evt. 1/2 radicchio
- 4 spsk pesto
- Fritter a la aubergine:
- 2 auberginer
- 3 spsk olivenolie
- 1 knsp karry
- salt
- evt. frisk timian
- evt. lidt ketchup, sukkerfri
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne på en tør pande, og mal dem til fint mel.
- Del æggeblommer og hvider i to skåle. Pisk hviderne stive. Pisk Philadelphia sammen med æggeblommerne. Tilsæt bagepulver, Skallin og salt hertil, og pisk, indtil alle klumper er væk. Vend forsigtigt æggeblommemassen i hviderne.
- Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, så du får 8 klatter – lav god afstand mellem dem. Drys med sesamfrø, og bag dem i ovnen ved 150 grader i 25-35 min.
- Kog kyllingekødet i vand i en gryde ca. 20 min. Når kødet er færdigkogt, plukkes det til strimler.
- Mos avocadoen, og rør den sammen med persille og citronsaft. Smag til med salt.
- Skær tomaterne og rødløgene i skiver. Skyl salaten, og riv bladene i mindre stykker.
- Skær auberginen i både a la kartoffelbådstørrelse. Steg dem i fedtstof med karry, salt og timian.
- Når alle ingredienser er klar samles burgeren: Lav en burger af 2 stykker brød, en “over” og en “under”, salat, kylling, avocadomos, skiver af tomat og pesto. Servér fritter og evt. sukkerfri ketchup til.